A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великоплосківська громада
Одеська область, Роздільнянський район

Шкільне життя

Заходи з мінної небезпеки

В рамках проведення заходів з мінної небезпеки учні 3 класу на  чолі з Черніговською Юлією Миколаївною поговорили про  мінну небезпеку у наші часи,  затвердили алгоритм поводження з незнайомими предметами і пішли до класу безпеки при Великоплосківському ліцеї  розглядати муляжі мін.  Діти з цікавістю  розглядали муляжі, ретельно їх  вивчали та обіцяли бути обережними з незнайомими предметами на вулиці

14:25 23.10.2023

Пам'ятаємо

Наближається річниця від звільнення України від фашистських загарбників під час Другої світової війни ( 28.10.2023).  Одинадцятикласники Великоплосківського ОЗО - ліцею вирішили впорядкувати  територію біля пам'ятника загиблим воїнам  та прибрати опале листя.  Теплим осінним днем під керівництвом Єждіна Євгенія Ігоровича  майбутні випускники згребли опале листя та прибрали територію біля пам'ятника. Тепер кожен бажаючий  може згадати події Другої світової війни та вшанувати  пам'ять загиблих  поклавши квіти біля ошатного пам'ятника загиблим воїнам.

13:48 23.10.2023

Вірю в майбутнє твоє, Україно!

Продовжуєтся шкільний бібліотечний місячник " Вірю в майбутнє твоє, Україно!". На цьому тижні Гребенщікова Ніна Іванівна провела гру - подорож  з учнями 6 класу  " Подорожуємо Україною". Під час гри ї учні мандрували  місцями та краєвидами України. А з учнями 2 класу бібліотекар  при допомозі класного керівника Соколової Наталії  Павлівни провела   творчу майстерню " Це моя Україна, це моя Батьківщина".  В майстерні  діти  згадали про  символи України та виготовили український соняшник.

13:45 20.10.2023

Пам'ятаємо

Цьогорічна тепла осінь дозволяє господарям   завершити остаточні прибирання перед зимою і допомогти іншим. Користуясь гарними погодними умовами учні 10 класу вирішили  організувати прибирання братського поховання на місцевому кладовищі. Вирішено - зроблено.  Але теплий сонячний день не відпустив дітей додому, подалі від сонця, а надихнув на подальшу роботу - учні вирішили прибрати могили  колишніх вчителів. Сподіваємось, що ця добра волонтерська справа допоможе спалахнути їх серця  новими барвами добра і милосердя. Дякуємо захисникам за життя!

16:18 19.10.2023

День відповідальності у Великоплосківському ліцеї

У психологічній літературі існує безліч підходів до визначення поняття «відповідальність» та до її основних характеристик. Це пов'язано з тим, що на сучасному етапі розвитку суспільства перед людиною ставляться нові вимоги до її особистісних властивостей, таких як самостійність, ініціативність, та відповідальність, які допомагали б їй пристосуватися до постійних змін у середовищі та сприяли б її особистісному розвитку. З огляду на це в День відповідальності  Кожанова Олена Миколаївна провела з учнями 6 класу годину спілкування " День відповідальності людини", де  ознайомила дітей з  історією заснування Дня відповідальності. Разом з учнями визначили  свою зону відповідальності і провели  Інтернет флеш - моб " 5 відповідальних людей в моєму житті". Дякуєм захисникам за можливість вчитись!

10:16 19.10.2023

Дбаємо про себе - турбуємось про безпеку

В рамках проведення заходів з протимінної безпеки класний керівник 2 класу Соколова Наталія Павлівна ознайомила учнів 2 класу  з алгоритмом  дій при  знахідці мін, правила поводження з небезпечними предметами. Для  ознайомлення з видами мін вони  відвідали клас безпеки, де класний керівник  провела практичну частину уроку.

15:41 18.10.2023

Вдячність і шана нашим героям!

Триває війна... І на жаль, здобуваючи Перемогу, ми втрачаємо своїх захисників. Ми маємо пам'ятати героїзм наших співвітчизників, які відстоюють нашу незалежність покладаючи життя. Саме тому сьогодні класний керівник 4 класу Кожанова Ольга Василівна провела для учнів годину спілкування "Вдячність і шана нашим героям". Під час  заходу діти були ознайомлені з життям наших земляків, мішканців нашої громади - Івана Баєва,  Андрія Жупанова, Володимира Геращенка, Сергія Грицука. Під час ментальної  вправи "Як ти" діти поділились своїми хвилюваннями за своїх близьких та знайомих, написали  листи пошани та подяки, які передадуть на фронт. Наприкінці уроку діти виготовили голуба миру і загадали йому бажання про  мир в нашій улюбленій країні! Дякуємо нашим захисникам за можливість жити!  Вдячність і шана нашим героям!

15:18 18.10.2023

Хліб - усьому голова

Хліб відіграє важливу роль у нашому житті.  Хлібом та сіллю зустрічають шановних гостей; хліб обов'язково дають у далеку дорогу; хліб є обов'язковим на будь - якому столі - щоденному чи святковому. Йому присвячено багато віршів, пісень, казок. З ним пов'язано багато наших традицій. Велика увага хлібу приділяється і в нашому аграрному селі. Його поважають, цінують, передають родинні рецепти випічки хліба, пиріжков, булочок, паски від матері до доньки. А найкращі господині хизуються своєю випічкою, пригощають гостей, бавлять діточок. Що  може бути найсмачніше свіжої хрумкої корочки маминого ( бабусиного) хліба! Хоча й замість великої пічки зараз печемо в духовках, хлібопічках,  пошана до хлібу, до великої праці багатьох людей від комбайнера до пекаря не згине. Сьогодні учні 5-б класу разом зі своїм класним керівником Єгоровою Оленою Вікторівною згадували традиції нашого краю пов'язані з хлібом, відгадували загадки, прислів'я, приказки. І ще раз стверджували, що смачніше за хліб немає нічого!

15:48 16.10.2023

Щедрість рідної землі

Барви яскравого листя, тоненьке павутиння у синьому небі, гладенькі каштани, смачні горіхи закликають  зберегти це почуття щастя та краси навічно. І наші учні, при допомозі своїх батьків, вирішили це питання прийняв активну участь у фестивалі - конкурсі " Щедрість рідної землі". Знадобилось все: сухе листя, овочі та фрукти, коріння, сухі палки - фантазії учасників не було меж. Дякуємо всім за активну участь!  Висловлюємо подяку батькам за активну підтримку своїх дітей!

15:47 13.10.2023

Бібліотечний урок " Звичаї та традиції козаків"

Продовжується Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек " Вірю в майбутнє твоє Україна". Гребенщікова Ніна Іванівна  у 3 клаі провела бібліотечний урок - гру " Звичаї та традиції козаків". Діти допомагали козаку отримати свою зброю, блукали складним лабіринтом, розгадували  цікаві кросворди, складали пазли, знайомились з прислів'ями та приказками, пояснювали їх значення. Наприкінці діти отримали для відпочинку гарні розфарбовки. Дякуємо захисникам за можливість вчитись!

15:32 13.10.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень