A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великоплосківська громада
Одеська область, Роздільнянський район

Шкільне життя

Повертайся живим!

 Більше року триває війна, яка забрала на фронт  батьків наших  учнів. Вже 16 місяців  вони чекають на  їх повернення. Чекає свого батька і Настя. Всю свою тугу вона вклала у звернення до свого  любого татуся: " Війна... Скільки болю, гіркоти, самотності  та смерті несе в собі це слово! Ця злісна, всепожираюча і руйнівна сила приносить із собою чимало горя, страждань і душевної порожнечі. Коли почалась війна дуже багато чоловіків пішли на війну, та мій батько також пішов захищати нашу незламну державу. Я дуже сильно пишаюся їм  і  безмерно люблю його. Кожен день чекаю поки він подзвонить додому та скаже:"Зі мною все гаразд".На жаль, він вдома буває дуже рідко. Щодня я просинаюсь з думкою, що він подзвонить та скаже, що війна закінчилася і він їде додому. Він в мене справжній  герой і найкращій батько у всьому світі! Я його дуже сильно люблю і  чекаю вдома з перемогою!"

14:24 10.07.2023

Вернісаж 2023

24 червня у селі Великоплоске відбулось відкриття картинної галереї " Вернісаж 2023". Класний керівник 11 класу Семидєтнова Ніна Василівна гостинно відкрила  двері галереї на один день для проведення благодійного заходу на підтримку ЗСУ. Під час екскурсії гостям було запропановано для перегляду залу " Клас", де кожний експонат -  ексклюзивний витвір зі своєю історією. Наступні зали " Вчителі", " Перші вчителі", " Класні керівники", " Батьки", " Моя мрія" вражали своєю неповторністю, креативом, емоційною складовою, естетикою та сучасністю. 

14:06 29.06.2023

Вітаємо з Днем Конституції України

Сьогодні по всій Україні лунають привітання один одного з Днем Конституції. Не залишились осторонь й учні Великоплосківського ліцею. Для мешканців громади  Тимощук Софія, Петря Дмитро та Орлова Єлизавета підготували свою малюнки. А Гребенщікова Ніна Іванівна - бібліотечну виставку. Вітаємо!

13:20 28.06.2023

Готуємо листи подяки

Літня пора не привід забувати про наших захисників, адже вони  дбають про нашу безпеку цілодобово більше року. Труханова Анастасія Ігорівна  закликала своїх учнів   підтримати нашіх хлопців та написати їм листи подяки. На початку заняття вчителька  показала дітям презентацію про Героїв сьогодення. А вже потім  допомогла восьмикласникам   підготувати листи подяки. Діти з задоволенням відгукнулись на запрошення Анастасії Ігорівни  і підготували листи. Незабаром слова шани та подяки передадуть нашим захисникам і ми віримо, що їх втомлені обличчя  хоч ненадовго осяє  лагідна посмішка. Слава Україні!

23:31 21.06.2023

Відеозустріч з захисником

Кравцова Галина Петрівна організувала для своїх учнів відеозустріч з захисником України. Батько нашого учня  Віктор з радістю відгукнувся на пропозицію вчителя і приєднався до зустрічі. Під час розмови Вікор привітав учнів із завершенням навчального року і закликав  дітей  до сумлінного відношення до навчання. Бо, як каже захисник, після Перемоги Україна буде потребувати вихованих та розумних громадян своєї країни аби відбудовувати своє щаливе мирне життя.   На жаль, зустріч не була довгою, бо Батьківщина потребує своїх Героїв. Дякуємо Віктору за його звернення до учнів, співпрацю зі школою.Такі зустрічі допомагають нашим учням усвідомлювати те, що Перемога буде за нами і після  Перемоги буде життя, в якому знайдеться місце кожному сумлінному громадянину нашої країни. Слава Україні!

08:31 19.06.2023

Мій герой

 Чи потрібно говорити з дітьми про війну? Звичайно! Бо  діти дуже тонко відчувають  зміни у поведінці  дорослих, їх тривожність, страх та неспокій. Саме тому обов'язково обговорювати  всі питання, які стосуються дитини. Таким чином ми визначаємо проблему і шляхи її вирішення або дії у незвичних випадках. У воєнному стані, в якому зараз знаходиться Україна,  кожна дитина відчуває тривожність, страх, занепокоєння, паніку. Як допомогти дитині заспокоїтись? Щодня обговорювати з дітьми те, що їх турбує, уважно спостерігати за будь - якими змінами в їх поведінці та вчасно реагувати і вірити. Вірити в ЗСУ,  в перемогу. Щодня робити свій маленький внесок до перемоги: написати листа  подяки та підтримки захиснику, добре поводитись, взяти участь у благодійних заходах. З метою  патріотичного виховання учнівського  колективу   Батуріна Галина Вікторівна провела заняття з дітьми  на тему " Мій герой України". Під час зустрічі  про своїх героїв розповіли Софія та Ірина. А Максим та Настя поділились своїми  переживаннями за найрідніших - батьків, які зараз захищають Україну. Діти обговорили шляхи, за допомогою яких можна допомогти нашим захисникам та склали план своїх  дій. ВІримо в Перемогу! Дякуємо захисникам за можливість жити і навчатись!

22:50 13.06.2023

Повертайся живим!

Настало спекотне літо. Вже завершився шкільний рік і лише деякі учні на предметних  консультаціях ще надолужують  матеріал, який виявився складним для них протягом року . В цей час діти  традиційно насолоджуються сонечком, теплим ставком,  солодкою черешнею, ароматною полуницею і, звичайно, теплом сім'ї. Але через військовий стан не всі діти  можуть отримати тепло своїх батьків, бо вони зараз боронять  рідну Україну. Учень нашої школи  Максим  чекає на свого батька і  каже, що ( далі з його слів) "Війна - це страшна подія, яка змінює життя мільйонів людей. І моє життя не стало винятком, коли мій батько пішов на фронт. Я пам'ятаю, як він говорив про свою обов'язкову службу, яка була необхідною для захисту нашої країни. Але коли він сказав, що йому доведеться піти на фронт, я не зміг зупинити свої сльози. Це перша і,  сподіваюсь, остання  війна в моєму житті, і я не знав, що очікувати. Я пишаюсь своїм батьком і гордий  за те, що він вирішив боротися за свою країну, але водночас мені  страшно за його життя. Я знаю, що він робить це для того, щоб захистити мене та мою родину. Але все ж таки бійці на фронті постійно перебувають у небезпеці. Я думаю про свого батька щохвилини  і  постійно молюся за нього. Я знаю, що він робить важливу справу, і наша країна пишається такими людьми, як він."

09:49 08.06.2023

Міжнародний день захисту дітей у Великоплосківському ліцеї

Сьогодні  на території ліцею було голосно  і весело - ми відзначали   Міжнародний день захисту дітей. В цей день вихованці дитячого садка  та дошкільної групи взяли участь в естафеті, конкурсі малюнків на асфальті, багато танцювали, дивилися веселі мультфільми та сміялися. Отримали повітряні кульки, солодкі призи та багато позитивних емоцій.  В початковій школі для учнів були підготовлені фестиваль малюнків на асфальті, весела спортивна естафета. Дякуємо працівникам Великоплосківського Будинку культури  за  перегляд мультфільмів у кінотеатрі. Окремо хочемо подякувати дівчатам 9 класу, які вранці прийшли  до учнів почтакової школи та розмальовували дітлахів. Для учнів середньої  та старшої  школи  був підготовлений квест за локаціями. Учнів об'єднали в команди і надали наставника ( дякуємо нашим випускникам за їх допомогу та активну підтримку учнів). За маршрутним листом учні проходили такі конкурси, як " Малювання емблеми класу", " Смуга перешкод", " Метання гранати", " Попадання в баскетбольне кільце", " Фізична підготовка", " Виконання патріотичної пісні", " Вікторина".  За результатами змагань  всі команди нагородили  грамотами.  Після проведення активних ігор усі учні отримали улюблене солодке морозиво. Дякуємо  за допомогу у фінансуванні свята голову Великоплосківської сільської ради Батуріна Івана Максимовича, начальника ВОКМСтТ Ярочкіна Володимира Юрійовича, начальника Великоплоківської ССД Кравцову Світлану Вікторівну . Дякуємо нашим захисникам за можливість влаштовувати для наших дітей свято!

17:22 01.06.2023

Свято останнього дзвоника

Цей день  у нашій країні незвичайний. Бо завершився черговий навчальний рік. А це означає, що ще один випуск зі школи  вилетить з рідного гнізда та полетить у самостійний політ. Який він буде? Ми сподіваємось, що успішний! Сьогодні на урочистій лінійці шкільна громада привітала одинадцятикласників з завершенням школи. Зі словами привітання  виступили директор ліцею Воронцова Тетяна Василівна, головний спеціаліст ВОКМСтТ Великоплосківської сільської ради  Труханова Ірина Павлівна. Вони привітали учнів та нагородили активних  учнів у шкільному  житті. З великою пошаною звертались наші першачки до  своїх старших товарищів. Їх щирі привітання лунали на заході та викликали щасливі та вдячні посмішки. Бриніли сльози на очах у присутніх,  коли до учнів зверталась мама одинадцятикласника. Великою несподіванкою для  одного з випускників стало відеозвернання його батька, який зараз боронить нашу Батьківщину та не може бути присутнім на святі. Цей чудовий день продовжився виступом класного керівника  11 класу Шульгіна Олексія Григоровича, який журився, що через військові дії не зміг в повною мірою виконати свої обов'язки, бо обов'язки перед державою наразі головніші. Одинадцятикласники подякували за такі щирі побажання,  подарували присутнім свої слова дяки та пошани і присвятили свою пісню та вальс.  Окремо учнів привітали своїх вчителів, вчителів, які зараз знаходяться на заслуженному відпочинку,  та, звісно, батьків.І тепер, як голуби, яких вони випустили у політ,  наші одинадцятикласники вирушають у самостійне життя. Бажаємо їм легкого шляху. Нехай обрана доріжка буде вдалою і наша країна поповниться талановитою, креативною молоддю! Ми щиро вдячні нашим захисникам, завдяки яким сьогодні ми мали змогу попрощатись з нашими одинадцятикласниками!

14:59 31.05.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень