A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великоплосківська громада
Одеська область, Роздільнянський район

Шкільне життя

Вистояли - переможемо

Вистояли - переможемо! Саме під таким гаслом пройшла класна година у 7-Б класі. Класний керівник Кушнєрьова Олександра Миколаївна  запропонувала учням написати листи подяки  нашим захисникам. На завчасно підготовлені шаблони для листів діти висловлювали свою дяку  військовим, які в наш захищають нашу Батьківщину. А  побажанням не було достатньо місця на листочках. Підготовлені листи були передані учню 7-Б класу Тиханському Євгену. Він передасть їх своєму братові, який зараз  мужньо захищає Україну!

11:10 12.05.2023

Всеукраїнський проєкт " Мішечок"

В період з 4 квітня по 12 травня  стартував щорічний Всеукраїнський проєкт «Мішечок». Учні Великоплосківського ОЗО - ліцею під керівництвом  вчителя технологій Карпової Інни Іванівни та вчителя хімії Крецу Олени Петрівни  взяли участь у проєкті та протягом місяця  шили сумочки для  використовування у побуті. Метою проєкта  було формування національної культури чистоти, правильного поводження з відходами, дбайливого ставлення до довкілля, відповідального споживання, створення сприятливих умов для розвитку волонтерства і самореалізації української молоді та школярів. Ми вважаємо, що мета проєкту досягнена - понад 30 учнів виготовили мішечки з вторинної сировини задля відмови від поліетиленових пакетів та збереження довкілля. Тепер для   зберігання косметики, рибальських снастів, перенесення спортивного взуття, походу до магазину  учні будуть використовувати  не пакети, а свої власні сумки. Сподіваємось, що цю ініціативу підхопить молодь та відмовиться від поліетилену на користь збереження довкілля

12:15 11.05.2023

Разом - ми сила!

Класним керівником 1 класу Соколовою Наталією Павлівною була проведена класна година "Разом - ми сила", присвячена непереможному духу нашого народу. Діти переглянули  презентацію та обговорили  символи України, види військ. Розглянули, що поняття " разом" - це не лише військові, рятувальники, пожежники, лікарі. Це -  всі ми. Кожен з нас, гідно  виконуючи свої обов'язки, наближає нашу перемогу! Далі діти  розмалювавули тематичну розфарбовку і вшанували  хвилиною мовчання учня нашої школи Жупанова Андрія, до меморіальної дошки якого вони ходили раніше. Слава Україні! Героям слава!

11:31 11.05.2023

Поки ми пам'ятаємо - ми непереможні

Події Другої Світової війни торкнулися кожної української родини. Жоден куточок нашої Батьківщини не був вільний від нацистів. Тому не дивно, що пам'ять загиблих шануємо досі. В кожній родині з вуста в вуста передаються  історії про те, як  воював дід. Саме тому сьогодні  пам'ятник загиблому Воїну іне лишається самотнім. Не дивлячись на те, що сьогодні  в нас звичайний робочий день незвичним є безперервний потік бажаючих покласти квіти біля  пам'ятника. Учні і вихованці дитячого садка Великоплоківського ОЗО- ліцею сьогодні виготовляють  ангеликів пам'яті, йдуть покласти квіти полеглим землякам, вшановують пам'ять загиблих хвилиною мовчання, та шукають  своїх родичів  на меморіалах загиблих.

18:33 09.05.2023

Поки ми пам'ятаємо - ми непереможні

8 травня ми відзначаємо події 78- річної давнини. Саме 78 років тому завершилась Друга Світова ВІйна проти нацизму. Майже не залишилось тих, хто пам'ятає події того часу... Але , на жаль, ми знову мріємо про мирне життя без війни . І знову діти закликають" Ми - за мир"... А поки - згадуємо історії своїх дідів, покладаємо квіти на могилу Невідомого солдата і схиляємо голову у хвилині мовчання за загиблими.

15:18 08.05.2023

Свято букварика у Великоплосківському ОЗО- ліцеї

Сьогодні у наших першачків було свято - вони завершили букварик і  урочисто з ним попрощались. Попрощалися, обіцяючи, що  тепер  вони будуть самостійно читати будь - які книжки, які їм до вподоби. Але по - порядку. В урочисто прикрашеній залі зібрались нарядні першокласники,їх  перша вчителька Соколова Наталія Павлівна та  схвильовані батьки і бабусі дітей.

15:05 04.05.2023

Ми пам’ятаємо тебе, Андрію!

Пам’ять…. Вона нетлінна і вічна… Гірка пам’ять!  Вона ніколи не згасне! Жупанов Андрій назавжди залишиться в  нашій пам’яті. 2 травня 2023 року у нашому ліцеї  поряд з пам’ятної дошкою загиблому воїну – афганцю Павлу Китаєву  з’явилась  ще одна пам’ятна дошка , яка знову і знову буде нагадувати нам про війну з російськими окупантами, про наших Героїв, про материнське горе.  Це меморіальна дошка випускнику нашої школи Жупанову Андрію Івановичу. На урочистій лінійці  виступили  Великоплосківський сільський голова Батурін Іван Максимович, представники  прикордонної служби України, воїни ЗСУ,  рідна тітка Андрія  Чернігівська Лариса Іванівна, директор ліцею Воронцова Тетяна Василівна. Право відкрити меморіальну дошку надали представникам  учнівського самоврядування, які були ініціаторами проведення благодійного ярмарку по збору коштів.  Пам’ять Андрія вшанували хвилиною мовчання, а потім учні ліцею поклали квіти до  меморіальної дошки загиблого.  Наступного  дня біля дошки вже  стояли свіжі квіти – учні початкової школи вшанували пам’ять  учня хвилиною мовчання. Сподіваємось, що свіжі квіти ніколи не зникнуть біля  куточка пам’яті нашого Героя!

14:50 03.05.2023

Борці за незалежність України

Вже більше року триває війна. І з кожним днем все більше і більше стає борців за незалежність. Тих, хто нехтуючи своїм життям, захищає Україну. За матеріалами газети " Єдність" шкільний бібліотекар Гребенщікова Ніна Іванівна підготувала тематичну виставку " Борці за незалежність України". Ми пам'ятаємо усіх, хто загинув. Дякуємо тим, завдяки кому ми зараз маємо можливість продовжувати життя, навчання. Віримо у перемогу та чекаємо наших героїв  вдома живими та неушкодженими аби в бібліотеці  організовувати зустрічі та слухати спогади Героїв про Перемогу.

12:31 03.05.2023

Герої сьогодення

Карпова Інна Іванівна з учнями 5 класу провела класну годину " Герої сьогодення". Учні згадали про захисників Маріуполя, поділились своїми думками щодо понять " Героїзм", " Патріот"; розповідали  історії, які чули  або бачили з хронології війни . Не забули дітки і про  Патрона, який вже став символом мужності для багатьох українських дітей. Наприкінці уроку  діти вшанували  загиблих хвилиною мовчання, а на стікерах написали слова побажання нашим  героям та висловили надію на скоріше повернення їх  додому після Перемоги! 

08:59 27.04.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень