A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великоплосківська громада
Одеська область, Роздільнянський район

Культура

2 вересня - 76 - річниця закінчення Другої світової війни

2 вересня світ відзначає завершення Другої світової війни. Саме 2 вересня 1945 року на борту американського лінкора «Міссурі» командувач Британським Тихоокеанським флотом адмірал Брюс Фрезер підписав Акт про капітуляцію Японії. Друга світова війна  — глобальний збройний конфлікт, що тривав від 1 вересня 1939 до 2 вересня 1945 року. У війні взяло участь понад 60 країн, зокрема всі великі держави, які утворили два протилежні військові табори: блок країн Осі та антигітлерівську коаліцію («союзники»). Безпосередню участь у бойових діях брали понад 100 мільйонів осіб. Супротивні держави кинули всі економічні, промислові та наукові можливості на потреби фронту, стираючи різницю між цивільними та військовими ресурсами. Загальні людські втрати оцінюються від 50 до 80 мільйонів осіб, більшість із яких були мешканцями Радянського Союзу та Китаю. Друга світова війна відзначилася численними масовими вбивствами і злочинами проти людяності, насамперед Голокостом, стратегічними килимовими бомбардуваннями та єдиним в історії військовим застосуванням ядерної зброї. Друга світова стала наймасштабнішою і найкривавішою війною в історії людства, великим переламом ХХ століття, що докорінно змінив політичну карту і соціальну структуру світу.

13:39 02.09.2021

29 серпня- День пам'яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України

Воїни Русі-України, лицарі Костянтина Острозького, козаки Петра Сагайдачного, Богдана Хмельницького та Івана Мазепи, воїни Дієвої Армії Української Народної Республіки та Галицької Армії Західноукраїнської Народної Республіки, воїни Антигітлерівської коаліції часів Другої світової війни, воїни Української Повстанської Армії протягом століть мужньо билися із ворогами України у тисячах битв та боїв, здобували героїчні перемоги і віддавали свої життя за українську землю.

13:27 28.08.2021

Ми голови схиляємо перед прахом Тих, хто в землі спочиває рідній...

Тече річка часу ... 76лет назад була здобута перемога у Великій Вітчизняній війні. Здавалося б, треба навічно забути, поховати війни, але пам'ять наша не дає зробити цього. В нашій крові зберігаються спогади наших дідів і прадідів, ми разом з ними переживаємо те, що довелося пережити їм. І ми теж, як і вони, цінуємо тишу світу, блиск ясного неба і запах свіжого хліба. І ми знову і знову перевертаємо сторінки історії.

19:14 05.08.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень