A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великоплосківська громада
Одеська область, Роздільнянський район

Діяльність

День Вишиванки

Щорічно в травні в Україні відзначають Всесвітній день вишиванки. Свято відзначають у третій четвер травня у 2023 році День вишиванки - 18 травня. Українська вишиванка - не просто святковий одяг. Споконвіку сорочка, вишита дружиною або мамою, вважалася потужним оберегом від нещасть: кожен стібок зберігав у собі любов і тепло душі. День вишиванки – справжнє народне свято, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та вшанування етнічного вишитого українського одягу. Ідеєю свята є збереження українських цінностей та їх популяризація серед молоді та населення загалом. Тростянецька бібліотека разом зТростянецьким СБК організували фото- зону та розповіли багато цікавого про вишиванку. На свято запросили місцеву майстриню  Смолінську Лесю Леонідівну з її роботами.

09:47 19.05.2023

8 травня - День пам'яті та примирення, метою якого є вшанування пам’яті всіх жертв Другої світової війни 1939–1945 років. Тематичний захід в Тростянецькій філії та Тростянецькому СБК

Цей день є нагадуванням про те, що мир та свобода - це найважливіші цінності, які ми повинні берегти та захищати. День пам’яті полеглих у Другій Світовій війні – це лише часточка великої данини пошани ветеранам, які своєю кров’ю відстояли нашу свободу. Виховання поваги до подвигу загиблих – пріоритетний напрям у висвітленні подій Другої світової війни.

17:11 08.05.2023

Історія пам’яток Тростянецького старостинського округу

    Міжнародний день пам'яток історії та історичних місць — відзначається щороку 18 квітня. Спрямований на підвищення обізнаності громадськості з різноманіттям культурної спадщини, її вразливістю та необхідністю ефективних зусиль заради збереження її для подальших поколінь.

09:17 18.04.2023

Фотовиставка «Квіти – дивовижний витвір природи» присвячена приходу найкращої пори року – весни.

Протягом довгої, холодної зими наші очі бачили картини лише в сіро-білих кольорах. Та коли пригріє тепле, яскраве сонечко, все живе на землі прокидається і зацвітає. Зовсім по-іншому співають пташки, а в повітрі відчувається приємний запах свіжої молодої травички. Хочеться побачити і всією душею відчути радість і щастя, а такі почуття нам зможуть принести лише найкращий витвір природи - квіти. Слід сказати, що дія квітів на людину не обмежується тільки емоційною стороною. Квіти, як відомо, благотворно впливають на здоров’я. Вони очищають повітря від вуглекислоти, збагачують його киснем. Вплив рослин на психіку й нервову систему людини є надзвичайно важливим. Тому розарії у парках часто створюють не лише з естетичною, а й з медичною метою. Під благородним впливом краси квітів людина ширше й глибше сприймає красу природи, стає більш чуйною, уважною.  

11:38 06.04.2023

Свято 8 Березня – це свято весни, краси, натхнення, яскравих емоцій і прекрасних жінок!!!

Кожну весну найкращий подарунок для жінки - це квіти! Всі жінки дуже люблять отримувати подарунки, особливо мами. Подвійно приємно, коли сюрприз для мами робить дитина, вкладаючи у вироби своє кохання та увагу.

15:22 07.03.2023

Сьогодні Міжнародний день рідної мови!

Тростянецька бібліотека вітає всіх, хто ввібрав в себе нашу мову, знає своє коріння та розуміє витоки, що дає нам силу і могутність. Давайте берегти і розвивати рідну мову, цінувати її дари, не розпорошуючись на запозичення. Ми могутні й міцні в своїй мові. Наше слово – наша сила!

16:28 21.02.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень