Великоплосківська громада
Одеська область, Роздільнянський район

Зустріч із представниками ІРЦ

Дата: 26.04.2024 15:19
Кількість переглядів: 315

 26 квітня 2024 року на базі Великоплосківського ОЗО – ліцею  представники педагогічних колективів закладів освіти  Великоплосківської громади   зустрічалися із представниками інклюзивно – ресурсного центру ( ІРЦ), а саме директором  КУ « Великомихайлівський  ІРЦ» Райковською Вікторією Миколаївною, фахівцем -  конкультантом і вчителем реабілітологом Райковським Андрієм  Івановичем, фахівцем -  конкультантом і вчителем дефектологом Алексеєнко Анною Максимівною, фахівцем -  конкультантом і практичним психологом Морару Данієлою Іванівною.

В теплій, дружній атмосфері  вчителі знайомились із  теоретичними складовими інклюзивної освіти , а саме "Слова важливі. Коректна термінологія інклюзивної освіти",  "Законодавчі аспекти організації інклюзивного навчання в закладах освіти". Вікторія Миколаївна виявилась цікавим спікером та  досвідченим керівником цією структури і пообіцяла  необхідну допомогу у супроводі дітей з ООП.

 

Фото без опису

Фото без опису

Пройшло обговорення основних питань, пов’язаних з інклюзивним навчанням, на зустрічі Великоплосківського сільського голови Івана БАТУРІНА, начальника відділу освіти, культури, молоді, спорту та туризму Володимира ЯРОЧКІНА та представників інклюзивно – ресурсного центру ( ІРЦ). Було зазначено основні напрямки співпраці відділу освіти, культури, молоді, спорту та туризму виконавчого комітету Великоплосківської сільської ради з КУ «Великомихайлівський ІРЦ», а саме - проведення комплексної психолого-педагогічної оцінки розвитку дитини, надання психолого-педагогічних та корекційно-розвиткових послуг  та проведення методичних, практичних занять для вчителів щодо організації інклюзивного навчання в закладах освіти.

Фото без опису

На іншій локації вмілий та досвідчений Андрій Іванович  проводив квест « Подорож у світ казки» в мобільній кімнаті ресурсів з учнями 5 – А класу. Діти з цікавістю працювали над запропонованими завданнями, а тренер відзначив  активність та відкритість дітей.

Фото без опису Фото без опису Фото без опису

Фото без опису Фото без опису Фото без опису

Фото без опису Фото без опису Фото без опису

Фото без опису

Ми дякуємо Великоплосківському сільському голові Батуріну Івану Максимовичу та начальнику відділу освіти, культури, молоді, спорту та туризму Ярочкіну Володимиру Юрійовичу за сприяння та організацію цієї зустрічі та активну підтримку дітей з ООП.  Щиро вдячні працівникам ІРЦ за активну підтримку та ефективну взаємодію і ,звісно,  захисникам ЗСУ за можливість проводити такі зустрічі!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень