A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великоплосківська громада
Одеська область, Роздільнянський район

«Яка ціна людських життів?» до Дня пам’яті Чорнобильської катастрофи

Дата: 26.04.2024 11:31
Кількість переглядів: 97

Щороку, 26 квітня Україна відзначає роковини Чорнобильської катастрофи. 38 років тому, 26 квітня 1986 року, на Чорнобильській АЕС сталася найбільша і найстрашніша за своїми наслідками техногенна радіаційна аварія. Внаслідок вибуху і руйнування 4 реактора ЧАЕС тонни радіоактивних елементів потрапили у зовнішнє середовище. Приблизно 3,5 млн. людей вважаються потерпілими від цієї катастрофи, 600 тисяч осіб стали учасниками ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Роботи над «загоєнням цієї радіоактивної рани планети» тривають досі, особливо це питання загострилось після брутальної злочинної поведінки російських окупантів у зоні ЧАЕС. 

Фото без опису
         
Тростянецька бібліотека разом з будинком культури підготували інформаційний стенд: «День пам’яті Чорнобильської трагедії»,та провели годину спілкування: «Яка ціна людських життів?». Читачі  дізналися чимало нової інформації про перші години після вибуху та замовчування радянської влади, про самовіддану роботу ліквідаторів аварії, про будівництво саркофагу, а також наслідки тієї страшної аварії, які досі відчувають на собі і природа, і люди.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису
Пам’ятаємо про Чорнобильську катастрофу, дякуємо всім, хто виявив жертовність та мужність, виконуючи свій професійний і громадянський обов’язок – персоналу ЧАЕС, пожежникам, військовослужбовцям, ученим, медикам, які брали участь у ліквідації наслідків цієї аварії.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень