Великоплосківська громада
Одеська область, Роздільнянський район

Всесвітній день мультфільмів

Дата: 09.04.2024 16:24
Кількість переглядів: 113

Фото без опису

 У 2002 році Міжнародна асоціація анімаційного кіно проголосила 6 квітня Всесвітнім днем мультфільмів.

    Малюнки, які змінювали одне одного й народжували історію, робити почали ще в 19 столітті. Це були короткі примітивні замальовки на вибрану тему. Анімаційна індустрія розвивалася. І згодом світ дізнався про генія, який поділив анімацію на «до» і «після». Це був Уолт Дісней.

   Перший український мультфільм – «Казка про солом’яного бичка» – з’явився у 1927 році (режисер-аніматор В’ячеслав Левандовський). До наших часів дійшли лише окремі кадри, що були надруковані у тогочасних журналах.

З того часу мультиплікація зазнала суттєвих технічних змін, втім, не полишила головного – своєї ролі у вихованні підростаючого покоління.

   Чи не в кожній оселі, де є дитина, є мультики. Вони стали засобом виховання дитини. Події, що відбуваються у мультфільмі, розвивають уяву і мислення малюка, формують його світогляд. Персонажі улюблених мультфільмів – друзі дитини. Вони вчать її взаємодіяти з навколишнім світом, формують уявлення про добро і зло, вчать справлятися з труднощами. Саме тому треба ретельно добирати мультфільми для переглядів.

    З нагоди цього свята працівники КЗ «Публічна бібліотека Великоплосківської сільської ради» запросили до книгозбірні наймолодших читачів, де продемонстрували пізнавальний та повчальний мультик про добро та дружбу.

Фото без описуФото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень