Великоплосківська громада
Одеська область, Роздільнянський район

«З книгою жити – з добром дружити»

Дата: 02.04.2024 09:57
Кількість переглядів: 83

ПРО КНИГИ

З дитинства ми читаємо казки, 
В них стільки світла й доброти. 
Вони ведуть нас у таємний світ, 
Де можна мрії наші оживить.

Там кожен віднайде для себе
Усе, що серцю зараз треба. 
Читайте більше гарних книжечок, 
І поринайте у світ фантазії й думок! 

(Тетяна Прокоф'єва)

Фото без опису

 

Міжнародний день дитячої книги — свято, встановлене з ініціативи та за ухвалою Міжнародної ради дитячої книги. Відзначається щороку (починаючи з 19672 квітня — в день народження великого казкаря Ганса Крістіана Андерсена  . З моменту появи на світ людина починає вчитися ходити, говорити, пізнавати навколишній світ. Сонячний промінь і метелик, який сів на квітку, кумедна картинка і добра пісня, весела гра і улюблена книга – перші вчителі дитини.Одним із найулюбленіших казкарів усіх часів і народів визнаний Г. К. Андерсен – автор всесвітньо відомих казок для дітей і дорослих. Його твори, перекладені більш ніж 150 мовами, стали сценаріями численних екранізацій, мультфільмів, театральних постановок. Тому в день народження Г.К.Андерсена, 2 квітня, у всьому світі відзначаємо Міжнародний день дитячої книги.

З нагоди свята в Тростянецькій  бібліотеці  оформлено книжкову виставку «З книгою жити – з добром дружити»   та проведено для дітей бібліотечний урок «Загадкова мандрівка казками Г.Х.Андерсена». Юні читачі слухали розповідь про життя і творчий шлях великого казкаря Г. К. Андерсена, і з задоволенням прийняли участь у вікторині «Потяг казкарів»

Основна мета  полягає в пропаганді дитячого читання, яке є ефективним інструментом духовного та інтелектуального розвитку людини. Дитяча книга – перша сходинка до пізнання безмежного, чарівного, дивовижного світу – життя!

 Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень