A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великоплосківська громада
Одеська область, Роздільнянський район

Всеукраїнська програма ментального здоров'я: догляд за пораненими

Дата: 27.03.2024 09:13
Кількість переглядів: 35

На зображенні може бути: текст

Доглядати поранених ветеранів — важка місія, яка зазвичай лягає на плечі рідних та близьких. Вони постійно перебувають поруч із ними у лікарнях, центрах реабілітації чи вдома. Вони беруть на себе догляд, фізичну й психологічну підтримку, а ще — купу бюрократичних питань. Водночас виконують хатні справи, виховують дітей і працюють.

Тривала доглядова праця виснажує фізично й емоційно, тому піклувальники також потребують підтримки. Правозахисний центр для військових та їхніх родин Принцип пригадав, де і яку допомогу можуть отримати рідні ветеранів.

На зображенні може бути: текст «якщо ви дезналися про поранення близькой людини i не знаете, за що хапатися, на сайт "<правовий навгатор> € вся необхдна нформация про шлях пораненого -вðд евакуацё до оформлення нвалдности: як отримати довдку про обставини травми, як оформити грошову допомогу, де взяти зразки заяв рапортв. navigator.pryncyp.com роздил вйськов 3 пораненнями чат-бот в Telegram → @pryncyp_bot»

На зображенні може бути: текст «якщо вам бракуе юридичной нформаци, звернться на гарячу лнёю го "юридична сотня>> 0 800 308 100 або на гарячу лню миноборони 15-12, 15- щоби отримати безкоштовну юридичну консультацю.»

На зображенні може бути: текст «навчайтеся доглядати го INgenius спльно 3 IREX переклали та адаптували практичн рекомендаци щодо медичного супроводу ветеранi̇в ветеранок. тексти доступн на ingeniusua.org a вi̇део на канал Ngenius в YouTube. навчальн курси для доглядальникв також проводять обласн департаменти соцального захисту населення. дизнайтеся, чи проходять такi̇ заходи y вашому perioHi. контакти обласних департаментв € на сайт мнсоцполтики (msp.gov.ua).»

На зображенні може бути: текст

На зображенні може бути: текст «що варто знати про виплати? İx хможуть призначати людини, яка доглядае за пораненим не веде цю дяльнсть на професйнй основi̇. виплати можлив, якщо ветеран мае групу нвалдност або не може самостйно пересуватись. A також якщо доглядальник поранений проживають разом пов'язан спльним побутом. ветеран, який отримав нвалднсть внаслдок бойового поранення, може оформити пенсю. б°льше нформацё дизнавайтеся y цнап або на гарячий лİHİİ управлння соцзахисту -15-39.»

На зображенні може бути: текст

На зображенні може бути: текст

На зображенні може бути: текст

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень