Великоплосківська громада
Одеська область, Роздільнянський район

УВКБ ООН продовжить виплати допомоги на тверде паливо до кінця опалювального сезону та надасть грошову підтримку на суму понад 25 млн доларів США

Дата: 22.03.2024 12:51
Кількість переглядів: 210

Фото без опису

Щоб підтримати українські родини, які обігрівають своє житло дровами чи вугіллям, в листопаді 2023 року спільно з урядом та міжнародними партнерами Міністерство соціальної політики запустили експериментальний проєкт і збільшили виплати допомоги на тверде паливо:

✔️ нормативи для опалення житлового приміщення на опалювальний сезон 2023-2024 збільшились в середньому в 4 рази;

✔️ граничний розмір субсидії на тверде пічне побутове паливо на одне домогосподарство зріс у 2,3 раза і  сягає до 16 234 грн на рік). 

Таким чином, середньорічний розмір виплат на придбання дров та вугілля збільшився майже втричі.

Понад 363 тис. домогосподарств отримали допомогу на придбання дров та вугілля, із них понад 278 тис. – коштом держбюджету і ще понад 85 тис. – коштом UNHCR Ukraine - Aгентство ООН у справах біженців в Україні.

УВКБ ООН продовжить виплати до кінця опалювального сезону та надасть грошову підтримку на суму понад 25 млн доларів США.

Загальна сума додаткових виплат в межах експерименту становить майже 2,8 млрд грн: з них майже 1,9 млрд грн – кошти держбюджету, 0,9 млрд грн – кошти УВКБ ООН.

Більше про те, як українцям допомагають зимувати у теплі – читайте на сайті:  https://www.msp.gov.ua/news/23585.html


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень