Великоплосківська громада
Одеська область, Роздільнянський район

ПОСТАНОВУ про адресний реєстр прийнято Урядом✅

Дата: 08.03.2024 09:01
Кількість переглядів: 63

Фото без опису

Деякі питання реалізації експериментального проекту щодо створення Єдиного державного реєстру адміністративно-територіальних одиниць та територій територіальних громад, Єдиного державного реєстру адрес, Реєстру будівель та споруд у складі Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва.

Відповідно до абзацу другого підпункту “а” підпункту 1 пункту 2 розділу IІ “Прикінцеві положення” Закону України від 29 липня 2022 р. № 2486-IX “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення вимог цивільного захисту під час планування та забудови територій” Кабінет Міністрів України постановляє:

1. Погодитися з пропозицією Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури стосовно реалізації протягом двох років з дня набрання чинності цією постановою експериментального проекту щодо створення Єдиного державного реєстру адміністративно-територіальних одиниць та територій територіальних громад, Єдиного державного реєстру адрес, Реєстру будівель та споруд у складі Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва (далі — експериментальний проект).

2. Затвердити Порядок реалізації експериментального проекту щодо створення Єдиного державного реєстру адміністративно-територіальних одиниць та територій територіальних громад, Єдиного державного реєстру адрес, Реєстру будівель та споруд у складі Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва, що додається.

3. Установити, що:

Єдиний державний реєстр адміністративно-територіальних одиниць та територій територіальних громад, Єдиний державний реєстр адрес, Реєстр будівель та споруд починають функціонувати через два місяці з дня набрання чинності цією постановою;

масив (набір) даних про номери в адресах будівель, споруд, земельних ділянок та приміщень, надання яких забезпечується Міністерством юстиції, формується на основі даних Державного реєстру речових прав на нерухоме майно;

рішення про початок реалізації експериментального проекту на територіях, на яких ведуться (велися) бойові дії, або тимчасово окупованих Російською Федерацією територіях у Донецькій, Запорізькій, Луганській, Миколаївській, Харківській та Херсонській областях приймають відповідні обласні державні (військові, військово-цивільні) адміністрації.

4. Внести до Порядку ведення Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 23 червня 2021 р. № 681 “Деякі питання забезпечення функціонування Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва (Офіційний вісник України, 2021 р., № 55, ст. 3401; 2022 р., № 54, ст. 3173, № 70, ст. 4233; 2023 р., № 45, ст. 2400), зміни, що додаються.

5. Міністерству розвитку громад, територій та інфраструктури за участю Міністерства цифрової трансформації:

забезпечити вжиття заходів, необхідних для реалізації експериментального проекту;

подати не пізніше ніж через два місяці після завершення експериментального проекту Кабінетові Міністрів України звіт про результати його реалізації та пропозиції щодо доцільності внесення змін до актів законодавства.

6. Міністерству розвитку громад, територій та інфраструктури і технічному адміністратору Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва забезпечити створення, наповнення даними, верифікацію даних, ведення та адміністрування Єдиного державного реєстру адміністративно-територіальних одиниць та територій територіальних громад, Єдиного державного реєстру адрес і Реєстру будівель та споруд у межах повноважень у складі Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва.

7. Міністерству юстиції, Державній міграційній службі та Державній службі статистики забезпечити надання технічному адміністратору Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва масивів (наборів) даних про поіменовані (іменовані) об’єкти, вулиці, номери в адресах будівель, споруд, земельних ділянок та приміщень для реалізації експериментального проекту.

8. Рекомендувати Центральній виборчій комісії надати технічному адміністратору Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва масив (набір) даних про поіменовані об’єкти, вулиці, номери в адресах будівель, споруд та приміщень для використання під час реалізації експериментального проекту.

9. Міністерству розвитку громад, територій та інфраструктури, Міністерству аграрної політики та продовольства і Державній службі з питань геодезії, картографії та кадастру забезпечити електронну інформаційну взаємодію Державного земельного кадастру та національного геопорталу з Єдиною державною електронною системою у сфері будівництва у частині даних, необхідних для реалізації експериментального проекту.

10. Обласним, Київській міській, районним державним (військовим, військово-цивільним), районним у м. Києві державним адміністраціям вжити заходів до реалізації експериментального проекту.

11. Рекомендувати органам місцевого самоврядування забезпечити реалізацію експериментального проекту.

Посилання на порядок https://www.kmu.gov.ua/npas/deiaki-pytannia-realizatsii-eksperymentalnoho-proektu-shchodo-stvorennia-iedynoho-derzhavnoho-reiestru-administratyvno-terytorialnykh-odynyts-ta-terytorii-terytorialnykh-i050324-254


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень