A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великоплосківська громада
Одеська область, Роздільнянський район

До Верховної Ради України внесено законопроект за номером 11016 від 16.02.2024  щодо подовження строку оформлення права власності на земельну ділянку власником невитребуваної земельної частки (паю) або його спадкоємцем на період дії воєнного стану

Дата: 01.03.2024 08:08
Кількість переглядів: 117

Фото без опису

До Верховної Ради України внесено законопроект за номером 11016 від 16.02.2024  щодо подовження строку оформлення права власності на земельну ділянку власником невитребуваної земельної частки (паю) або його спадкоємцем на період дії воєнного стану.

Законопроектом пропонується внести зміни до частини четвертої статті 13 Закон України «Про порядок виділення в натурі (на місцевості) земельних ділянок власникам земельних часток (паїв)»

Зокрема пропонується продовжити термін власникам невитребуваної земельної частки (паю) або їх спадкоємцям на оформленні права власності на земельну ділянку, прив’язавши його до дня припинення або скасування воєнного стану на території України, введеного Указом Президента України «Про введення воєнного стану в Україні» від 24 лютого 2022 року № 64/2022, затвердженим Законом України «Про затвердження Указу Президента України «Про введення воєнного стану в Україні» від 24 лютого 2022 року № 2102-IX.

Від дня припинення або скасування воєнного стану на території України, власники невитребуваної земельної частки (паю) або їх спадкоємці, матимуть ще рік часу, протягом якого повинні оформити права власності на земельну ділянку. В іншому випадку вони будуть вважатися такими, що відмовились від одержання земельної ділянки.

Нагадаємо, що діяча норма статті 13 Закон України «Про порядок виділення в натурі (на місцевості) земельних ділянок власникам земельних часток (паїв)» зобов’язує власників невитребуваної земельної частки (паю) або їх спадкоємців оформити право власності на земельну ділянку до 1 січня 2025 року.

Запропоновані зміни є доречними та необхідними. Чи будуть вони підтримані парламентом, поки питання відкрити. Тому ми зі своєї сторони радимо власникам невитребуваної земельної частки (паю) або їх спадкоємцям не відкладати оформлення права власності на земельні ділянку та зробити це у найкоротші терміни.

Картка законопроекту https://itd.rada.gov.ua/billInfo/Bills/Card/43696
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень