A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великоплосківська громада
Одеська область, Роздільнянський район

Засідання виконавчого комітету

Дата: 22.02.2024 14:45
Кількість переглядів: 131

Фото без опису

Відповідно до Регламенту роботи  виконавчого комітету Великоплосківської сільської ради, розпорядження сільського голови та плану роботи, 22 лютого 2024 року відбулося засідання виконавчого комітету Великоплосківської сільської ради спільно з комісією з питань захисту прав дитини, яке пройшло під головуванням сільського голови Івана Батуріна.

                 

    На засіданні члени виконавчого комітету  розглянули два питання відповідно до порядку денного та по кожному прийняли рішення.

 

Було заслухано доповідь начальника Служби у справах дітей – Світлани Кравцової по першому питанню про затвердження висновку виконавчого комітету стосовно доцільності позбавлення батьківських прав матері по відношенню до двох малолітніх дітей.

У своїй доповіді Світлана Кравцова надала інформацію стосовно оцінки загального стану життя дітей та умов проживання в яких вони виховуються. Також було оцінено взаємодію та відносини між членами сім'ї, зокрема,  начальником доведено, хто з батьків займається вихованням та утриманням дітей.

 

Батько, у свою чергу, надав інформацію щодо відношення матері до дітей, детально розповів про ситуації, які вказують на те, що мати не бере участі в житті дітей. Він навів конкретні приклади, що свідчать про відсутність материнської підтримки, уваги та залучення у важливі аспекти повсякденного життя та розвитку дітей.

 

За результатами розгляду даного питання виконавчим комітетом прийнято рішення затвердити висновок про доцільність позбавлення батьківських прав матері по відношенню до двох малолітніх дітей.

Під час розгляду другого питання про влаштування під піклування неповнолітньої дитини, позбавленої батьківського піклування в сім’ю діючого піклувальника, близької знайомої дитини, сусідки, яка перебуває на обліку піклувальників Великоплосківської сільської ради, начальник Служби у справах дітей проінформувала присутніх про обставини тимчасового влаштування, за якими було прийняте це рішення відповідно до законодавства України. Також надала характеристику про сім’ю потенційного піклувальника та дитини, відносини, які склались між усіма членами сім’ї за час тимчасового перебування неповнолітньої дитини в цій сім’ї.

Фото без опису

За рішенням виконавчого комітету було прийнято рішення призначити піклувальником неповнолітньої дитини мешканку Великоплосківської громади, діючого піклувальника, близьку знайому, сусідку, у якої дитина проживала місяць з моменту тимчасового влаштування в сім’ю.

Присутні на засіданні активно взяли участь у обговоренні викладених фактів та обставин, висловлюючи свої думки з приводу ситуацій, які надавали начальник Служби у справах дітей, батьки та діти. Кожен з учасників засідання підкреслив важливість забезпечення інтересів та благополуччя дітей у процесі прийняття будь-яких рішень.

 

Наприкінці засідання Великоплосківський сільський голова привітав призначеного піклувальника та підопічну з такою важливою подією в родині, що в сімї з’явилася дитина «народжена серцем», побажав доброти, терпіння та здоров’я, а також вручив памятний подарунок, придбаний за рахунок Програми Великоплосківської сільської ради «Щаслива дитина – успішна родина».

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень