A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великоплосківська громада
Одеська область, Роздільнянський район

Запрошуємо взяти участь в обласному заході «Єдина родина» в рамках Всеукраїнського фестивалю дитячої художньої творчості

Дата: 16.02.2024 12:15
Кількість переглядів: 151

Фото без опису

 

Запрошуємо юних талантів нашої громади прийняти участь в Обласному західі «Єдина родина» у рамках Всеукраїнського фестивалю дитячої художньої творчості у номінаціях: вокальне, хореографічне, інструментальне, театральне, фольклорне, циркове мистецтво та літературна, анімаційна творчість

На виконання Плану роботи Одеського обласного гуманітарного центру позашкільної освіти та виховання на 2024 рік затвердженого наказом Одеського обласного гуманітарного центру позашкільної освіти та виховання від 22.12.2023 року №222-1/ОД, з метою виявлення талановитих і обдарованих дітей та молоді, розвитку їх творчих здібностей, залучення юних аматорів до активної участі у мистецькому житті, художньо-естетичним відділом науково-технічного підрозділу проводиться (заочний) Обласний захід «Єдина родина» у рамках Всеукраїнського фестивалю дитячої художньої творчості у номінаціях: вокальне, хореографічне, інструментальне, театральне, фольклорне, циркове мистецтво та літературна, анімаційна творчість у лютому - травні 2024 р.

Умови проведення

Обласний захід «Єдина родина» у рамках Всеукраїнського фестивалю дитячої художньої творчості (заочно)

 

    1. Мета та завдання фестивалю
    1. Обласний захід «Єдина родина» у рамках Всеукраїнського фестивалю дитячої художньої творчості (далі - Фестиваль) проводиться з метою популяризації дитячої та юнацької творчості, виявлення талановитих і обдарованих дітей та молоді, розвитку їх творчих здібностей, залучення юних аматорів до активної участі у мистецькому житті, пошуку нових форм і методів роботи з виконавцями, поширення передового досвіду.
    2. Основним завданням Фестивалю є: пошук та розкриття нових юних талантів; підвищення ролі хореографічного, вокального, музичного, мистецтва у морально-естетичному вихованні підростаючого покоління; художньо- естетичне виховання учнівської молоді в традиціях національної культурної спадщини; популяризація різних видів мистецтва; узагальнення і поширення досвіду роботи керівників гуртків.
    1. Організатор Фестивалю

Одеський обласний гуманітарний центр позашкільної освіти та виховання.

    1. Учасники Фестивалю
    1. До участі у Фестивалі запрошуються вихованці (учні) закладів освіти, інших закладів, установ віком від 6 до 18 років, а саме:

вокально-хорового жанру: солісти-вокалісти, ансамблі малих форм (дуети, тріо, квартети), вокальні ансамблі, хорові колективи;

хореографічного жанру: хореографічні колективи народного, сучасного, естрадного та бального танцю;

інструментального жанру: оркестри народних інструментів та ансамблі народно-інструментального жанру: баяністи, акордеоністи, бандуристи, домристи, гітаристи, балалаєчники, сопілкарі, ложкарі, троїсті музики тощо; літературної творчості (авторська поезія, проза);

театрального жанру: театри мініатюр, драматичні колективи, пантоміма, лялькові театри;

фольклорного жанру; анімаційного жанру; циркового мистецтва;

    1. Фестиваль проводиться в наступних вікових: 6 - 10 років (молодша вікова категорія);

11 - 14 років (середня вікова категорія); 15 – 18 років (старша вікова категорія); 6 - 18 років (змішана)

 

    1. Номінації Фестивалю та репертуарні вимоги
    1. Номінація «Вокальне мистецтво»:

Народний спів (солісти, дуети, тріо, квартети, вокальні ансамблі); естрадна пісня, твори композиторів-класиків або сучасних авторів (солісти, дуети, тріо, квартети, вокальні ансамблі, шоу-групи); академічний спів.

Репертуарні вимоги: солісти та ансамблі представляють твір, загальним часом звучання не більше 7 хвилин; який повинен відповідати віковим особливостям виконавців та їх художньо-виконавським можливостям;

народний спів - a capella або у супроводі народних інструментів;

естрадний спів – якісна фонограма тільки «мінус». Можливе використання бек- вокалу, не дублюючого партію соліста.

    1. Номінація «Хореографічне мистецтво»:

класичний танець; народна хореографія (стилізація народного танцю, сучасна обробка народного танцю, фольк); сучасна хореографія (джаз, модерн, неокласика);естрадна хореографія; спортивна хореографія; бальна хореографія (ансамблі, шоу).

Репертуарні вимоги: колектив представляє хореографічний номер тривалістю до 6-х хвилин;

    1. Номінація «Інструментальне мистецтво»:

Оркестри та ансамблі народно - інструментального жанру: баяністи, акордеоністи, бандуристи, домристи, гітаристи, балалаєчники, сопілкарі, ложкарі, троїсті музики тощо.

Репертуарні вимоги: у номері інструментальних колективів має бути представлено твір кращих зразків української та зарубіжної класики, твір сучасних композиторів, авторський твір.

    1. Номінація «Літературна творчість»: Авторська поезія, проза.

Подається твір власного авторства (віршований чи прозовий). у форматі *.doc (шрифт Times New Roman) або декламований твір власного авторства у відео форматі тривалістю до 8 хвилин.

    1. Номінація «Театральне мистецтво».

Літературно - музичні композиції та естрадні мініатюри, пантоміма, драматичні колективи та театр ляльок.

Репертуарні вимоги: конкурсна робота складається з виконання уривка театральної вистави або театралізованого дійства. Тривалість виступу до 15 хвилин.

    1. Номінація «Анімаційна творчість»:

пластилінова анімація; мальоване перекладання; мальована анімація; пісочна (порошкова) анімація; живопис на склі; змішана техніка; лялькова анімація. Тематика номінації довільна. Тривалість фільму не більше 10 хвилин. У назві файлу має бути відображена: назва фільму, заклад освіти і рік виготовлення.

    1. Номінація «Фольклорне мистецтво».

Репертуарні вимоги: конкурсна робота учасників заходу повинна складатися з одного обрядового дійства тривалістю до 20 хвилин. Дозволяється використання в обряді виконання авторських поетичних та вокальних творів, фольклорних елементів та автентичних матеріалів народних традицій та обрядів національних меншин з усіх регіонів України.

    1. Номінація «Циркове мистецтво»

 

Соло, дует, група. Жонглювання, партерна гімнастика, акробатика силова, фокуси та ілюзія, клоунада, естрадна мініатюра тощо.

Репертуарні вимоги: циркові колективи представляють номер або композицію загальною тривалістю до 10 хвилин.

 

    1. Порядок і строки проведення Фестивалю
  • 26.02.2024 – 22.03.2024 прийом заявок та відеоматеріалів.
  • 25.03.2024 – 03.05.2024 робота журі, підведення підсумків.

 

    1. Документація Фестивалю

Для участі у фестивалі з 26 лютого по 22 березня 2024 року потрібно зареєструвати кожний номер у Google-формі за посиланням: https://forms.gle/MwvUioeqrCjHsShC9

Відео художніх номерів необхідно завантажити на Google-диск або розмістити на YouTube (режим доступу за посиланням або вільний доступ, після чого обов’язково посилання на відео додати при заповненні Google-форми та у загальній заявці на участь у Фестивалі. До підведення підсумків Фестивалю не видаляти файли.

УВАГА: Організатори не розглядатимуть відеоматеріали, які вчасно не зареєстровані у Google-формі, не мають доступу, або подані пізніше вказаних термінів.

Загальну заявку у форматі «.doc» подавати в електронному вигляді на електронну адресу odestet@ukr.net

 

    1. Визначення та нагородження переможців

Роботи оцінюються за 10-бальною шкалою.

    1. Переможці нагороджуються електронними дипломами Одеського обласного гуманітарного центру позашкільної освіти та виховання відповідних ступенів. у кожній номінації.
    2. Рішення журі є остаточним та оскарженню не підлягає.

 

    1. Відносини в сфері авторських прав

Надсилаючи роботи на Фестиваль, учасники автоматично надають оргкомітету право на використання робіт при висвітленні подій Фестивалю та розміщенні в соцмережах Центру.

 

    1. Фінансування

Проведення та участь у Конкурсі здійснюється за рахунок коштів, не заборонених чинним законодавством України

 

 

Додаткову інформацію щодо проведення Фестивалю можна отримати в художньо-естетичному відділі науково-технічного підрозділу: завідуюча Нестерова Катерина Юріївна, методист Апостолова Ольга Ігорівна

Телефон: (048) 753-0027, e-mail: odestet@ukr.net


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень