Великоплосківська громада
Одеська область, Роздільнянський район

Серця,наповнені любов'ю

Дата: 13.02.2024 15:01
Кількість переглядів: 46

Фото без опису

День святого Валентина, відомий також як День закоханих, святкується 14 лютого. Це свято, що має давню історію, сьогодні асоціюється переважно з вираженням любові та прихильності між близькими людьми.

Традиція відзначати цей день походить з християнської легенди про святого Валентина, який, за однією з версій, таємно вінчав закоханих пар у III столітті н.е., коли римський імператор Клавдій II заборонив шлюби для молодих чоловіків, вважаючи, що нежонаті солдати воюють краще. Валентин виступив проти цієї наказу, за що був ув'язнений і страчений 14 лютого.

З часом, образ святого Валентина перетворився на символ романтичної любові. У Середньовіччі в Європі зародилася традиція написання "валентинок" - коханій особі висловлювали свої почуття через вірші та листи. Сьогодні День святого Валентина відзначається у багатьох країнах світу, і хоча традиції можуть відрізнятись, основна ідея залишається незмінною - поділитися любов'ю та турботою з тими, кого ми цінуємо.

Валентинка – листівка, зазвичай у формі серця, яку прийнято дарувати коханим людям у День святого Валентина. Традиційний колір валентинки – червоний чи рожевий. Вони символізують любов та відданість.

Новосавицька бібліотека сумісно з будинком культури провели майстер-клас до Дня святого Валентина з вихованцями гуртка "Зроби сам"

Фото без опису

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень