A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великоплосківська громада
Одеська область, Роздільнянський район

Затверджено новий Порядок відкриття та закриття рахунків в Казначействі

Дата: 13.02.2024 09:39
Кількість переглядів: 57

Мінфін наказом від 18.01.2024 № 23 оновив та осучаснив норми Порядку відкриття та закриття рахунків у національній валюті в органах Державної казначейської служби України, затвердженого наказом Мінфіну від 22.06.2012 № 758, виклавши його в новій редакції.

Таке оновлення спрямоване на:

  • гармонізацію та оптимізацію процесів та переліку документів, що застосовуються під час відкриття / закриття рахунків клієнтів в органах Казначейства та їх подальшого розрахунково-касового обслуговування, у тому числі дистанційного,
  • посилення відповідальності клієнтів та їх посадових осіб за інформаційну безпеку під час підключення та використання системи дистанційного обслуговування «Клієнт казначейства – Казначейство».

Нова редакція Порядку містить такі розділи:

І. Загальні положення; 

ІІ. Відкриття рахунків за надходженнями і витратами та формування справ з юридичного оформлення рахунків; 

ІІІ. Відкриття бюджетних / небюджетних рахунків клієнтів та формування справ з юридичного оформлення рахунків; 

IV. Картка зі зразками підписів та відбитка печатки; 

V. Відкриття інших бюджетних рахунків та формування справ з юридичного оформлення рахунків; 

VI. Зміна рахунків клієнтів; 

VII. Закриття рахунків в органах Казначейства. 

Органи Казначейства у тримісячний строк з дня набрання чинності новим Порядком відкриття та закриття рахунків повинні переукласти з клієнтами договори про здійснення розрахунково-касового обслуговування.

У разі неможливості переукладення договорів про здійснення розрахунково-касового обслуговування з клієнтами, що розташовані на територіях, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих, і не здійснюють свою діяльність у штатному режимі, у тримісячний строк, переукладення таких договорів здійснюватиметься протягом трьох місяців з дня припинення або скасування правового режиму воєнного стану в Україні.

Порядок відкриття та закриття рахунків у національній валюті в органах Державної казначейської служби України, затвердженмй наказом Мінфіну від 22.06.2012 № 758 (з усіма змінами)


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень