A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великоплосківська громада
Одеська область, Роздільнянський район

До форм бюджетної звітності додадуть нову - Довідку про надходження «натуралки»

Дата: 06.02.2024 16:39
Кількість переглядів: 236

В умовах воєнного стану значно збільшився обсяг власних надходжень бюджетних установ, отриманих як благодійні внески, гранти та дарунки та надходжень в натуральній формі. У зв’язку з цим Мінфін бажає бачити у бюджетній звітності розпорядників бюджетних коштів інформацію про такі надходження.

Для цього передбачено внесення змін до Порядку складання бюджетної звітності розпорядниками та одержувачами бюджетних коштів, звітності фондами загальнообов’язкового державного соціального і пенсійного страхування. На сайті Мінфіну вже оприлюднено проект відповідного наказу.

Порядок доповнять новою формою звітності – Довідкою про надходження та використання окремих власних надходжень бюджетних установ, отриманих у натуральній формі (новий додаток 22).

Цю Довідку складатимуть за 2023 рік. А подаватимуть:

  • розпорядники бюджетних коштів - до 01.03.2024;
  • головні розпорядники бюджетних коштів - до 15.03.2024.

Розпорядники подаватимуть Довідку:

  • до органів Казначейства - у складі місячної звітності;
  • до органів Казначейства та розпорядників вищого рівня – у складі квартальної (проміжної) та річної звітності.

Головні розпорядники коштів держбюджету подаватимуть Довідку до:

  • Казначейства - у складі зведеної квартальної (проміжної) та річної бюджетної звітності;
  • Мінфіну - у складі зведеної річної бюджетної звітності.

Довідку складатимуть у розрізі кодів програмної класифікації видатків та кредитування держбюджету або в розрізі кодів програмної класифікації видатків та кредитування місцевих бюджетів.

До неї вноситимуть інформацію про перелік отриманих товарів, робіт та послуг у розрізі КЕКВ та кодів національного класифікатора України ДК 021:2015 «Єдиний закупівельний словник» за показником першої – третьої цифри.

Ця Довідка складається за тими КЕКВ, за якими проведено відповідні господарські операції на підставі первинних документів, які містять відомості про такі операції.

У графі «Затверджено на звітний рік з урахуванням змін» зазначається річна сума планових показників спеціального фонду за іншими джерелами власних надходжень бюджетних установ, затверджена кошторисом з урахуванням змін.

Обсяги власних надходжень бюджетних установ, отриманих в натуральній формі зазначатимуть у графах:

  • «Надійшло за звітний період (рік) благодійних внесків, грантів та дарунків (25020100)»;
  • «Надійшло за звітний період (рік) від підприємств, організацій, фізичних осіб та від інших бюджетних установ для виконання цільових заходів, у тому числі заходів з відчуження для суспільних потреб земельних ділянок та розміщених на них інших об’єктів нерухомого майна, що перебувають у приватній власності фізичних або юридичних осіб (25020200)».

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень