A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великоплосківська громада
Одеська область, Роздільнянський район

Година пам’яті «Крути – наш біль, наша історія і слава».

Дата: 29.01.2024 14:38
Кількість переглядів: 151

Фото без опису Фото без опису

29 січня –День пам’яті героїв Крут, котрий для українського народу став символом героїзму та самопожертви молодого покоління в боротьбі за незалежність. Наша незалежність постійно виборювалася і понині виборюється кров'ю. Сьогодні ми з болем говоримо про трагічні події січня 1918 року, згадуємо подвиг студентів та гімназистів міста Києва, які під Крутами груддю стали на захист проголошеної Української держави. Вони не мали військового досвіду, але горіли бажанням не допустити ворога на рідну землю. Полеглі у бою юнаки освятили своєю кров'ю новонароджену державу, струсунули совістю усіх живих і поставили на ноги до боротьби з москалями.

Через більш ніж століття, Україна продовжує боротьбу за свою незалежність. Наші хоробрі воїни, як і в 1918 році, стали на захист рідної землі від російських загарбників.

Тростянецька  бібліотека  разом з СБК підготували інформаційний стенд  та провели годину пам’яті «Крути – наш біль, наша історія і слава».

Пам’ятаймо про мужність молодих людей, які мріяли і боролися за сильну Українську державу. Символічно, що саме у ці важкі для України часи, ми віддаємо данину шани героям Крут, усім, хто в різні роки, та й сьогодні, відстоює інтереси українців: інтереси державності, соборності та свободи.

 

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень