A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великоплосківська громада
Одеська область, Роздільнянський район

Податковий контроль щодо діяльності платників податків у сфері роздрібної лікарськими засобами

Дата: 25.01.2024 08:39
Кількість переглядів: 36

Фото без опису

Головне управління ДПС в Одеській області на постійній основі здійснює контроль за діяльністю суб’єктів господарювання сфери роздрібної торгівлі лікарськими засобами. 

На сьогодні, всі суб’єкти господарювання, які здійснюють продаж лікарських засобів та/або виробів медичного призначення, зобов’язані використовувати РРО/ПРРО при продажу таких товарів та видавати фіскальні чеки покупцям. Водночас, деякі платники податків ігнорують виконання вимог законодавства. 

Так, за результатами розгляду звернення громадянина, фахівцями відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту Головного управління ДПС в Одеській області перевірено аптеку, де здійснювався продаж лікарських засобів без застосування РРО/ПРРО, в тому числі й через мережу Інтернет.

Викладені у зверненні факти, щодо не видачі чеків покупцям, знайшли своє підтвердження. За результатами фактичної перевірки до порушника порядку проведення розрахунків будуть застосовані штрафні (фінансові) санкції у розмірі 64,5 тис гривень. 

Головне управління ДПС в Одеській області звертає увагу громадян на те, що отриманий від продавця в аптеці фіскальний чек є належним розрахунковим документом, що підтверджує факт продажу, зокрема, товарів (ліків). 

Разом з цим, акцентуємо увагу, що виконання вимог законодавства податкової сфери є обов’язком кожного громадянина нашої держави, тому сподіваємося на правову свідомість суб’єктів господарювання та належне і добросовісне виконання ними обов’язків платника податків. 

 

Головне управління ДПС в Одеській області

тел.: (048) 707-29-31


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень