Великоплосківська громада
Одеська область, Роздільнянський район

Профілактика щощо захворювань. Грип птиці

Дата: 10.01.2024 14:31
Кількість переглядів: 73

Фото без опису

В зв'язку з погіршенням епізодичної ситуації з грипу птиці на території України, лише в січні місяці на території двох областей (Сумська, Рівненська) зареєстровано три випадки захворювання на грип птиці.

Враховуючи що Одеська область  - прикордонний регіон, розташований на перетині кількох міграційних шляхів перелітних птахів, варто пам'ятати, що завжди існує ризик занесення збудника грипу птиці з дикими перелітними птахами з неблагополучних країн та територій.

Грип птиці − гостра контагіозна вірусна інфекція птахів, яка характеризується загальним пригніченням, набряками, ураженням респіраторних органів та шлунково-кишкового тракту.

Найбільш ефективними заходами направленими на мінімізацію ризиків поширення грипу птиці в Україні є дотримання вимог біобезпеки, як в комерційних, так і в особистих селянських господарствах, а у випадку захворювання - своєчасне реагування та здійснення заходів з локалізації та ліквідації захворювання.

 метою забезпечення стабільної епізодичної ситуації серед птиці на території району, просимо вжити заходів, щодо профілактики інфекційних захворювань, зокрема щодо:

  • обов’язкового дотримання Ветеринарно-санітарних вимог утримання птиці в особистих селянських господарських, затверджених наказом Державного департаменту ветеринарної медицини України від 19.12.2006 року №100, зареєстрованими в Міністерстві юстиції України 19.01.2007 за №42/13309.
  • Обмеження контакту домашньої птиці з навколишнім середовищем, закривши її в пташниках, хлівах, на подвір’ї.
  • Недопущення контакту домашньої птиці з дикими птахами.
  • Недопущення доступу домашньої птиці до відкритих водойм.
  • Обов’язкового щеплення птиці проти Ньюкаслської хвороби. В разі виявлення трупів птиці, або підозри на захворювання – негайно повідомляти спеціалістів державної ветеринарної медицини.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень