A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великоплосківська громада
Одеська область, Роздільнянський район

5 грудня в Україні та світі відзначають Міжнародний день волонтера

Дата: 05.12.2023 08:10
Кількість переглядів: 87

Фото без опису

 

Цей день присвячений людям, які добровільно та безкорисливо допомагають тим, кому необхідна допомога. Сьогодні українські волонтери – це важлива частинка нашого народу, яка наближує нашу спільну перемогу.

Волонтерство – це хороша можливість стати кращим, роблячи добро іншим. Воно закладене в генетичному коді та в культурі українців. Ця спорідненість та взаємодопомога є по-особливому відчутними у важкі періоди для України, це можна помітити й зараз у час повномасштабного вторгнення Росії на територію України.

Офіційна назва Дня волонтера – Міжнародний день добровольців в ім’я економічного і соціального розвитку. Свято було засновано за ініціативою Генеральної Асамблеї ООН у 1985 році з метою підвищення поінформованості про важливий внесок волонтерів у суспільстві. Також заохочувати якомога більше людей долучатися до руху волонтерів.

В Україні волонтерський рух розпочався у 90-х роках XX століття, а на рівні держави офіційно був визнаним 10 грудня 2003 року постановою Кабінету Міністрів.

Висловлюємо слова щирої вдячності волонтерам - усім, хто знайшов у собі силу, відвагу та доброту здійснювати добрі справи, не вимагаючи нічого натомість.

Висловлюємо подяку волонтерам від імені кожної людини, якій ви допомогли. Дякуємо за вашу людяність та безкорисливу працю. Завдяки вашому внеску Україна стрімко долає важкі перепони та рухається до перемоги.

 5 грудня 2023 року за підтримки Міністерства освіти і науки, Міністерства молоді та спорту, ГО «Українська Волонтерська Служба» та ГО «Рух Олександра Педана «JuniorS» за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні відбудеться проведення Національного онлайн-уроку волонтерства. До проведення Національного уроку волонтерства долучаться заступник Міністра молоді та спорту Владислав Яцук, засновниця Української Волонтерської Служби Анна Бондаренко, засновник руху «JuniorS» Олександр Педан та координатор із залучення молоді проєкту U-Report Дмитро Бурак. Національний урок волонтерства транслюватиметься на YouTube каналі Міністерства освіти і науки України за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=wTEAcK2y5qc 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень