A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великоплосківська громада
Одеська область, Роздільнянський район

Як ФОПу — платнику єдиного внеску знятись з обліку в ДПС

Дата: 04.12.2023 12:01
Кількість переглядів: 66

Податківці знімають з обліку платників єдиного внеску - ФОПів керуючись відомостями з реєстраційної картки, наданих держреєстратором, після необхідних перевірок платників та проведення остаточного розрахунку (абз. 11 ч. 1 ст. 5 Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування» № 2464-VI від 08.07.2010 р. та абз. 3 п. 8 Порядку № 1162).

Причому у разі держреєстрації припинення підприємницької діяльності ФОП така фізособа користується правами, виконує обов'язки та несе відповідальність, що передбачені для платника єдиного внеску, в частині діяльності, яка здійснювалася нею як ФОП (ч. 4 ст. 6 Закону № 2464-VI).

Останнім періодом, за який необхідно обчислити та сплатити єдиний внесок, буде період з дня закінчення попереднього звітного періоду до місяця, в якому здійснено держреєстрацію припинення підприємницької діяльності включно (ч. 8 ст. 9 Закону № 2464-VI).

У Головному управлінні ДПС у Київській області нагадали: до реєстру страхувальників вносяться відповідні записи із зазначенням дати та причини зняття з обліку платника єдиного внеску, а датою зняття з обліку платника єдиного внеску є дата внесення запису до реєстру страхувальників.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень