A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великоплосківська громада
Одеська область, Роздільнянський район

Відомості про земельну ділянку у формі витягу. Що змінилося та як отримати?

Дата: 01.11.2023 08:36
Кількість переглядів: 149

Фото без опису

Витяг з Державного земельного кадастру про земельну ділянку є обов'язковим документом при вчиненні правочинів щодо земельної ділянки (купівля-продаж, дарування, спадщина, обмін, оренда, тощо) оскільки підтверджує те, що земельна ділянка зареєстрована та містить відомості, які внесені до Поземельної книги.

Тому, адміністративна послуга «Надання відомостей з Державного земельного кадастру у формі витягу з Державного земельного кадастру про земельну ділянку» користується попитом серед замовників ЦНАП.

Щоб  отримати  витяг  з  Державного земельного  кадастру  необхідно   звернутись до найближчого (на ваш вибір) ЦНАП надавши наступні  документи:

 -  заяву  встановленого  зразка;

 - документ, що підтверджує оплату послуг з надання витягу з Державного земельного кадастру про земельну ділянку;

 - документ, який підтверджує повноваження діяти від імені заявника (у разі подання заяви уповноваженою  заявником особою).

 - запит нотаріуса, у провадженні якого перебуває спадкова справа (відповідно до пункту 17 частини першої статті 34 Закону України «Про нотаріат»), у разі, якщо витяг з Державного земельного кадастру отримується спадкоємцем для оформлення права на спадщину.

Отримання витягу відбувається одразу, у момент звернення до адміністратора ЦНАП за умови, що земельна ділянка зареєстрована в кадастровому реєстрі та знаходиться у межах територій, які не є окупованими.

Увага зміни! З 01 січня 2023 року сума адмінзбору за надання витягу з ДЗК складає 134 грн. 20 коп. за 1 витяг.

У разі, якщо витяг містить відомості Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, додатково сплачується адміністративний збір за надання інформації з цього реєстру відповідно до  Закону України  «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень», сума адмінзбору у 2023 році  складає 70 грн.

Нагадуємо: витяг з ДЗК є дійсним протягом трьох місяців з моменту його видачі!

Безстроковими є витяги:

•    про земельну ділянку для оформлення права на спадщину, що видається спадкоємцям;

•   для підтвердження державної реєстрації земельної ділянки або внесення інших відомостей  до Державного земельного кадастру.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень