A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великоплосківська громада
Одеська область, Роздільнянський район

Тато, ми вже вдома!

Дата: 25.10.2023 14:17
Кількість переглядів: 384

Фото без опису

Хочете дізнатися, про що мріє кожна дитина? Мати свій дім і люблячу родину heart

З переповненими емоціями хочемо розповісти зворушливу історію про повернення двох малолітніх доньок Варвари та Василиси батьком із-за кордону в свою новостворену сім’ю. Ще до часів війни в Україні Органом опіки та піклування Великоплосківської сільської ради шестеро дітей були вилучені з сім’ї неблагонадійних батьків без позбавлення їх батьківських прав. Минав час, але мати не намагалася навіть змінити свій образ життя на кращий, покращити умови проживання в будинку, де народила та виховала шестеро дітей. Рідний батько двох дітей навпаки, прийняв для себе рішення розлучитися з цією жінкою та повернути двох своїх доньок у новостворену сім’ю.

Служба у справах дітей постійно проводила роботу з батьками, супроводжували, обстежували, надавали консультації та у жовтні місяці  2023 року прийшли до висновку про повернення двох рідних доньок батькові.

На жаль, матір-зозуля всіх шести діточок, яких вона народила і не може довести їх до ладу, залишила дітей без батьківського піклування та позбавлена батьківських прав.

 Тяжкий путь пройшли ці діти. Спочатку було розлучення з батьками та пристосування до нових людей та умов проживання в інтернатному закладі України, потім у зв’язку з військовою агресією росії - виїзд закордон, проживання в чужій, хоч і гостинній країні з іншими людьми та вкінець розлучення двох дівчаток з сестричками та братами.

Та настав той день повернення їх додому – в Україну! Скільки було емоцій, щирості та вдячності від дітей батькові. Зі сльозами на очах батько зустрічав своїх доньок із-за кордону, а діти поверталися з посмішкою на вустах. Навіть у віці 5 - 6 років діти розуміють та горді, що вони повернулись на рідну Батьківщину - в Україну. Вони так радісно та впевнено стверджували, що вони їхали додому на великому автобусі в нашу рідну Україну, що я не могла втриматись сліз. Разом з дівчатками раділи ще багато людей, які займались супроводом цієї сім’ї з самого початку та залучені до захисту прав та інтересів дітей. Звичайно, ще попереду триває реабілітація за пристосування один до одного і в цьому сім’ї допоможе Центр Соціальних Служб за місцем проживання сім’ї.

Але важко на душі від того, що ще четверо діточок з цієї сім’ї залишилися без батьківського піклування та чекають на свою люблячу родину. Це родинна група  дітей, сестри та брати,  позбавлені батьківського піклування, яких не можливо роз'єднувати - Кіра (16 років), Інга - (14 років), Платон - (12 років), Степан - (11 років).

Діти потребують влаштування в сімейні форми виховання: усиновлення, опіка, прийомна сім`я, дитячий будинок сімейного типу. За характером усі діти – спокійні, ввічливі та розсудливі. Легко контактують як з однолітками, так і з дорослими. Будь-які діагнози у дітей відсутні. Діти перебувають в евакуації за кордоном.

За додатковою інформацією з питань влаштування дітей в сім’ю просимо звертатися до Служби у справах дітей Великоплосківської сільської ради за адресою: с. Великоплоске, вул. Центральна, 121, конт. тел. 0991074150

Зараз в нашій громаді чекають повернення в сім’ю, і це не до матері, а до рідного батька ще троє дітей, залишених без батьківського піклування, які перебувають під опікою в сім’ї рідної тітки. Ця історія дуже схожа з попередньою, тільки дітям цієї родини пощастило проживати в сім’ї родичів, а не в державному закладі.

Багатодітний батько на даний час створив всі умови для проживання трьох дітей, влаштувався на роботу та чекає рішення суду про повернення дітей до себе. А матір відповідно до законодавства позбавлена батьківських прав та не бажає поновити свої батьківські права.

Радію, коли людині надається шанс на виправлення і вони змінюються заради щасливого майбутнього дітей та свого життя!

До компетенції Служби у справах дітей відносяться багато питань стосовно захисту прав та інтересів дітей, саме зворушливе з них - відібрання та позбавлення батьківського піклування, а от питання усиновлення дітей, створення сімей опікунів та піклувальників, влаштування в сімейні форми виховання та повернення дітей в сім’ю гріють душу дітей та всіх навколо.

Працюємо у різних напрямках захисту прав дітей і є позитивні результати, звертайтеся до нас за допомогою.   

Діти чекають на люблячу родину!

З повагою, начальник Служби у справах дітей Великоплосківської сільської ради.

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень