Великоплосківська громада
Одеська область, Роздільнянський район

5 міфів протидії торгівлі людьми

Дата: 20.10.2023 16:09
Кількість переглядів: 168

Фото без опису

📍 Щодня в усьому світі чоловіки, жінки та діти потрапляють до рук работорговців. Попри це в суспільстві досі існують міфи щодо злочину торгівлі людьми, і тому сьогодні ми розвінчаємо декілька з них. Однак, варто пам’ятати, що їх може бути набагато більше, адже небезпека такого злочину може чатувати на кожного з нас. 
 
Міф 1: «Торгівля людьми передбачає перетин державного кордону».  
✅ Цей злочин не має кордонів. Громадяни і особи без громадянства можуть потрапити у пастку під час пошуку роботи або житла у межах своєї країни, зокрема, під час використання їх у збройних конфліктах протягом воєнного стану. 
 
Міф 2: «У рабство потрапляють лише жінки та дівчата через проституцію».  
✅ За роки незалежності України більшість постраждалих були чоловіками, які піддавалися трудовій експлуатації. Окрім того, хлопчики та чоловіки також потерпають від сексуальної експлуатації, використання у порнобізнесі. Дітей можуть використовувати для наживи або вилучення органів. 
 
Міф 3: «Торгівля людьми обов’язково включає застосування сили».  
✅ Сучасні зловмисники володіють методами психологічного вербування та шантажу, тому вони не завжди вдаються до фізичної сили. Частіше це обман та маніпуляція. 
 
Міф 4: «Постраждалі можуть легко втекти або звернутися по допомогу».  
✅ У реальності, в таких ситуаціях люди стикаються з емоційним, фізичним та психологічним тиском. Їх можуть тримати в полоні з використанням насильства, психологічних методів або погроз. Тому, зазвичай потерпілі бояться звертатися за допомогою через постійні залякування, страх перед помстою від своїх загарбників або через недостатню інформацію про існуючі ресурси допомоги. 
 
Міф 5: «Зі мною такого ніколи не станеться». 
✅ Потерпілим від торгівлі людьми може стати будь-хто. Зловмисники використовують різноманітні хитрощі, яким можуть піддатися навіть освічені люди. За даними Міжнародної організації з міграції, більшість постраждалих мають вищу або неповну вищу освіту. 
 
🔗 Більше інформації із протидії торгівлі людьми ви зможете знайти у нашій пам’ятці: http://surl.li/iptem. 

Будьте обачні до себе та своїх близьких! 🙌
 
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень