A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великоплосківська громада
Одеська область, Роздільнянський район

Благоустрій. Нагадування підприємствам, установам та організаціям.

Дата: 18.10.2023 12:19
Кількість переглядів: 99

Фото без описуФото без описуФото без опису

Благоустрій – це не тільки візитна картка кожного населеного пункту, а й один із показників рівня участі громади у вирішенні проблем та перспектив розвитку даної сфери та комунального обслуговування населеного пункту.

Відповідно до Закону України «Про благоустрій населених пунктів», підприємства, установи, організації забезпечують благоустрій земельних ділянок, наданих їм на праві власності чи праві користування відповідно до закону. Підприємства, установи, організації зобов'язані утримувати закріплені за ними на умовах договору з балансоутримувачем території в належному стані відповідно до законодавства та умов договору. Межі та режим використання закріпленої за підприємствами, установами, організаціями території визначають відповідні органи державної влади та органи місцевого самоврядування залежно від підпорядкування об'єкта благоустрою. Посадові особи підприємств, установ, організацій несуть відповідальність за невиконання заходів з благоустрою, а також за дії чи бездіяльність, що призвели до завдання шкоди майну та/або здоров'ю громадян, на власних та закріплених за підприємствами, установами, організаціями територіях відповідно до закону.

Враховуючи на вищезазначене, Великоплосківська сільська рада НАГАДУЄ підприємствам, установам, організаціям розташованим на території громади, про необхідність вжиття заходів щодо організації належного утримання та раціонального використання територій, будівель, інженерних споруд та об'єктів рекреаційного, природоохоронного, оздоровчого, історико-культурного та іншого призначення на закріплених територіях для здійснення благоустрою. А саме, в найкоротший термін (не більше ніж 10 діб) усунути порушення правил благоустрою: неналежний санітарний стан територій, влаштування звалищ побутового та будівельного сміття (розміщення будівельних матеріалів (пісок, щебінь, мішки з матеріалами тощо)), самовільне розміщення на спорудах, стовпах, опорах та інших не відведених для цього місцях оголошень, плакатів, об’яв, відсутність відповідного дозволу на розміщення реклами, несвоєчасне косіння об`єктів рослинного карантину, забур’яненість та інше. В іншому разі Великоплосківською сільською радою будуть прийняті заходи щодо накладення адміністративного штрафу згідно статті 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення .


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень