Великоплосківська громада
Одеська область, Роздільнянський район

Виховний захід патріотичного направлення про історію українського козацтва.

Дата: 16.10.2023 11:48
Кількість переглядів: 295

Українське козацтво є, мабуть, самим яскравим явищем української історії. Воно виникло на пограниччі слов’янського та тюркського світів та ввібрало в себе багато рис обох цивілізацій. Початки українського козацтва пов’язані з втечами підневільних людей від свавілля шляхти в низини Дніпра на Запоріжжя, де вони вважали себе вільними людьми – козаками. Втікачі селилися понад Дніпром за порогами. На острові Хортиця, де знаходився цвіт козацтва, зародилася знаменита Запорозька Січ.

Фото без описуФото без опису

 

Запорізька Січ! Козацтво… Найлегендарніше минуле українського народу, його святиня. Синонім свободи, людської і національної гідності, талановитості. Це наша історія, біографія наших прадідів.

Людина, яка не знає минулого, - перекотиполе, куди вітер подме, туди воно і котиться. Саме тому ми повинні знати свою історію, національні традиції, своє минуле.

Тому, у Тростянецькому СБК спільно з бібліотекою провели виховний захід патріотичного направлення  про історії українського козацтва , де діти змогли: пригадати історію козацтва; дізналися про головні атрибути тих часів;  ознайомилися  з відомими гетьманами; дізналися, що полюбляли їсти козаки. Для закріплення матеріалу наприкінці заходу, діти відгадали кросворди про козацтво та козаків, написали риси , який повинен бути справжній козак, згадали прислів’я та приказки і пояснили їх значення.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень