Великоплосківська громада
Одеська область, Роздільнянський район

Про кожен факт щодо домашнього насильства важливо повідомляти поліції

Дата: 29.09.2023 16:03
Кількість переглядів: 102

Фото без опису

Про кожен факт домашнього насильства важливо повідомляти поліції, адже вони уповноважені зафіксувати правопорушення та допомогти постраждалій/-ому. Аби захистити себе, отримати необхідну інформацію та зібрати важливі докази, рекомендуємо у таких ситуаціях діяти за інструкцією 👇🏻

🔸 Розповідь про насильство має бути без присутності кривдника. Бажано спілкуватися із представниками поліції наодинці, щоб уникнути тиску та залякування.
🔸 Якщо свідком домашнього насильства стала дитина, повідомте про це — поліція зобов’язана належним чином це зафіксувати. 
🔸 Окрім усної заяви про вчинення насильства, подайте детальну письмову заяву із обставинами події. Ви можете розповісти про все, що вважаєте за потрібне.
🔸Пам’ятайте, що за кожним фактом домашнього насильства уповноважений поліцейський має скласти оцінку ризиків вчинення домашнього насильства. Важливо дати відповідь на кожне запитання поліції. Якщо ж ви помітили, що поліцейський не планує проводити оцінку ризиків, попросіть про це, а у разі відмови повідомте, що плануєте написати скаргу. Якщо свідками стали діти, оцінка має бути складена і для них. 
🔸 За результатами оцінки ризиків уповноважений поліцейський може винести кривдникові терміновий заборонний припис, максимальний термін якого складає 10 днів. Наполягайте саме на максимальному терміні, а якщо кривдник/-ця порушить припис, зафіксуйте порушення та повідомте поліції. 
🔸 Запитайте у поліцейських про спеціалізовані заклади для постраждалих осіб. За потреби вас можуть скерувати туди. 
🔸 Якщо ви відчуваєте, що вам потрібна психологічна підтримка, медична або правова допомога, скажіть про це поліцейським. Вони можуть надати необхідні контакти або викликати фахівців на місці. 
🔸 Уточніть номери телефону та адреси органа місцевого самоврядування, центру соціальних служб, служби у справах дітей, найближчого центру надання безоплатної вторинної правничої допомоги.
🔸 Запитайте та запишіть прізвища, ім’я та звання поліцейських, які приїхали на виклик, а також спосіб зв’язку з дільничим офіцером та ювенальним поліцейським (якщо є постраждала дитина).
 
Зберігайте цей допис та діліться інформацією з тими, кому вона може знадобитися!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень