Великоплосківська громада
Одеська область, Роздільнянський район

Трагедія Бабиного Яру

Дата: 29.09.2023 08:48
Кількість переглядів: 242

Бабин Яр – місце пам’яті та некрополь близько 100 тисяч цивільних громадян і військовополонених, розстріляних нацистами у 1941–1943 роках. Серед них – євреї і роми, червоноармійці, комуністи, підпільники Організації українських націоналістів, в’язні Сирецького концтабору, «саботажники», порушники комендантської години та навіть пацієнти психіатричної лікарні імені Павлова.

Масовий розстріл євреїв у Бабиному Яру 29–30 вересня 1941 року став символом «Голокосту від куль» і нацистської політики масового знищення людей.

В цьому році виповнюється 82 річниця від жахливих подій і колектив Великоплосківського ОЗО - ліцею підготував для учнів  відповідну тематичну інформацію. Кожанова Олена Миколаївна провела з учнями 8-а класу інформаційну хвилинку " Трагедія Бабиного Яру - в серці українського народу", а Храмова Ірина Василівна  з учнями 7 класу провела виховну годину " Щоб ніколи не забути". Під час проведення заходів дітям розповіли про події  82 - річної давнини та вшанували пам'ять загиблих хвилиною мовчання. В шкільній бібліотеці Гребенщікова Ніна Іванівна підготувала для учнів інформаційний стенд " День пам'яті подій у Бабиному Яру". Дякуємо захисникам за можливість згадувати!

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису Фото без опису Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень