A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великоплосківська громада
Одеська область, Роздільнянський район

Поради для тих, хто наважився піти від кривдника

Дата: 21.09.2023 09:25
Кількість переглядів: 126

Фото без опису

Розірвати стосунки з людиною, з якою колись вас пов’язували сильні почуття, буває непросто. Навіть якщо тепер ця людина – ваш кривдник. Але якщо ви вже наважилися піти від нього, то вам точно знадобиться кілька важливих порад.  

1️⃣Потурбуйтеся про свою фінансову незалежність. Влаштуйтеся на роботу, підготуйте «фінансову подушку», відкладаючи гроші, наприклад, на картку, про яку ніхто не знає. Також можна визначити цінні речі, які в крайньому випадку ви зможете продати чи здати під заставу. 

2️⃣Знайдіть, куди йти. Бажано, щоб новим місцем вашого перебування було таке, де кривдник не став би вас шукати. За можливості орендуйте квартиру чи кімнату,  знайдіть варіанти безкоштовного житла в обмін на догляд за людьми, які його потребують. Також можна звернутися до соціальних служб для надання вам місця в спеціалізованому притулку. 

3️⃣Підготуйтеся юридично. Ви можете звернутися по безоплатну правову допомогу, аби заздалегідь дізнатися про особливості поділу майна, опіки над дітьми, забезпечення вашої безпеки після розлучення тощо. 

4️⃣Підготуйте і зберіть в одному місці необхідні документи (паспорти, свідоцтва про народження дітей, свідоцтво про шлюб, документи про володіння майном тощо). 

5️⃣Створіть список корисних контактів – шелтерів, психологів, юристів, гарячих ліній, найближчих родичів, знайомих/друзів, які в разі чогось зможуть вам допомогти. 

6️⃣Збирайте будь-які свідчення вчиненого щодо вас насильства. Фотографуйте або знімайте побої, записуйте аудіо чи відео, залучайте свідків. Згодом це може знадобитися.

7️⃣Продумайте можливі реакції чоловіка і чіткий план дій у кожній з них.

8️⃣Повірте в себе! Пам’ятайте, що ви - особистість, яка заслуговує гідного відношення до себе і повноцінного щасливого життя без страху і болю.

Ми завжди поруч! Тож звертайтеся за підтримкою і допомогою на  Національну гарячу лінію з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та ґендерної дискримінації: 

📲116 123
📞0 800 500 335 

Telegram: @NHL116123
Instagram: Дірект 
Facebook: @lastradaukraine

https://www.facebook.com/100076252906128/posts/338659315352496/

#ЛаСтрада #ЛаСтрадаУкраїна #LaStrada #LaStradaUkraine #UNFPA #UNFPAUkraine


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень