A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великоплосківська громада
Одеська область, Роздільнянський район

Проєкт постанови "Деякі питання пропуску та обліку гуманітарної допомоги в умовах воєнного стану”

Дата: 29.08.2023 15:17
Кількість переглядів: 114

⚡️Друзі, Міністерство соціальної політики спільно з волонтерами підготувало нові правила ввезення гуманітарної допомоги. Ми провели декілька спільних слухань та дійшли висновку, що цей процес має стати публічним. 
Фото без опису
 
👉 29 серпня на Уряді  презентований проєкт постанови "Деякі питання пропуску та обліку гуманітарної допомоги в умовах воєнного стану”. Після її прийняття ви зможе побачити, хто і яку гумдопомогу привіз та де роздав. А волонтери отримають легку і зручну платформу реєстрації та обліку декларацій.
 
❗️Основні зміни:
 
1. Електронний облік та єдина база. Скасовані паперові декларації та робочі групи. Всі дані - в “Єдиній автоматизованій системі”. Сам реєструєш - отримуєш унікальний код -  завозиш - роздаєш - звітуєш.
 
2. Масштаб. Абсолютно всі ГО, що мають ЄДРПОУ, зможуть самостійно ввозити гуманітарну допомогу.
 
3. Підзвітність та прозорість. Волонтери звітують про роздачу гуманітарної допомоги в простій формі: роздав (кг) - лишилось на складі (кг).
 
4. Для товарів подвійного призначення (для військових: дрони, зброя, тепловізори, бронежилети, системи зв’язку та ін.) скасували гарантійні листи; звіти по цій групі товарів непублічні.
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень