Великоплосківська громада
Одеська область, Роздільнянський район

«Прапор для держави- це ознака сили, це – ознака слави!»

Дата: 23.08.2023 09:49
Кількість переглядів: 101

Фото без опису

   День Державного Прапора – це свято всіх поколінь українців, незмінний символ патріотизму. Це данина поваги символу держави, що пройшов довгий - часом героїчний, часом трагічний шлях. Під рідним прапором український народ утвердив віковічну мрію про державність, соборність і самостійність. Благородні синій і жовтий кольори неба і пшениці символізують велику працю наших людей від сходу до заходу України, й з півночі до півдня.

   В ХІІІ – ХУІІІ ст. ця традиція поєднання жовтого і блакитного поширилась і на герби тогочасних міст – Києва, Миргорода, Чернігова. Ці кольори були притаманні і учасникам гайдамацького руху, і під ними формувались перші українські національні військові об'єднання.

    Державний Прапор уособлює усі прагнення та надії українського народу на краще майбутнє. Тож нехай синьо-жовтий стяг і надалі вселяє в серце кожного українця гордість, та спонукає на нові подвиги заради своєї Батьківщини наших захисників та захисниць.

     У КЗ «Публічна бібліотека Великоплосківської сільської ради» діє книжкова виставка – «Прапор для держави- це ознака сили, це – ознака слави!». Виставка об’єднала в собі книги, в яких описана історія нашої країни, книги про символи національної та державної величі, а також захоплюючі розповіді, присвячені людям, які вплинули на розвиток боротьби за незалежність.

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень