Великоплосківська громада
Одеська область, Роздільнянський район

Великоплосківський народний хор. 30 років творчої діяльності із званням «народний»

Дата: 04.08.2023 14:51
Кількість переглядів: 79

Фото без опису

Витоки  Великоплосківського народного хору губляться  десь у глибині 20-30-х років минулого століття. А зачинав хорове мистецтво вчитель Великоплосківської початкової школи П.Х.Венц, бо іншої школи на той час у селі не було. Учні із задоволенням виконували різножанрові народні пісні.

А коли відкрили перший Будинок культури  у 1937р і директором призначили С.І.Цушко, то саме він зміг згуртувати різних за віком людей і створити справжній хор.

І вже під кінець року хор заспівав.  Акомпаніатором стає вчитель  історії  Г.А.Вербаков.

В 1948 році С.І.Цушко створює в селі учнівський та вчительський хори.

У 60-70-х роках керівником  художньої самодіяльності у селі  і школі стає П.Т.Бень – викладач російської мови та літератури  Тираспольського педагогичного інституту ім.Т.Г.Шевченко.  Він мав великий досвіт роботи з хоровими колективами  інстітуту  і міста.

У 1972р. в с.Великоплоске прийшов новий керівник хору М.Г.Макаренко. Спочатку працював у середній школі керівником дитячої  художньої самодіяльності та  диригентом вчительського хору.

 У 1988 році вчительський хор і став основою нинішнього народного хору. Багато років разом з Макаренком працює концертмейстер В.Ф.Стадников – професійний музикант.

Фото без опису

 

У 1993 році хору було присвоєно звання "Народний"

Фото без опису

А з 2011р хором керує І.Ф.Семидєтнова . 30 років працювала у середній школі, спочатку керівником дитячого хору та вокального ансамбля «Райдуга», потім вчителем музиці та співу.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень