Великоплосківська громада
Одеська область, Роздільнянський район

«Вшануємо подвиг земляків»

Дата: 04.08.2023 13:25
Кількість переглядів: 57

 

Фото без опису

   Сьогодні ми згадуємо ті сторінок історії, які дуже важливі для жителів села Великоплоске. 82 роки тому 5 серпня 1941 року тут радянські солдати 3-го батальйону 161-го полку Кишинівської 95-ї стрілецької дивізії вели нерівний бій з румунськими військами, обороняючи кожний клаптик нашої землі.

   На жаль, ми не знаємо їх імена, але подвиг героїв залишиться в наших серцях і в пам’яті наших поколінь. Пам’ятний знак - поминальний хрест, буде на багато років для нашого покоління ниточкою історії, що зв’язує трагедію воєнних років з історією нашого краю.

   З нагоди цієї дати, працівники відділу освіти, культури, молоді, спорту та туризму виконавчого комітету Великоплосківської сільської ради, Великоплосківського будинок культури та КЗ «Публічна бібліотека Великоплосківської сільської ради» прийняли участь у заході до дня встановлення Пам’ятного знаку. Віддаючи шану нашим землякам, відбулось покладання квітів до пам’ятника.  

 Учасники заходу хвилиною мовчання вшанували пам’ять полеглих воїнів.

   Ми не повинні забувати про тих людей, які пройшли крізь найскладніші випробування. Ми з великою вдячністю говоримо про мужність, стійкість та самовідданість наших земляків.

Фото без описуФото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень