Великоплосківська громада
Одеська область, Роздільнянський район

«Державність, виборена поколіннями»

Дата: 28.07.2023 09:30
Кількість переглядів: 185

Фото без опису

    28 липня відзначають День Української Державності. День встановлений Указом Президента України від 24 серпня 2021 року № 423 з метою утвердження понад тисячолітніх традицій українського державотворення. Історія українського державотворення засвідчується першими згадками про заснування міста Києва та подіями, пов’язаними з діяльністю князя Київського Володимира. У 988 році він прийняв християнство як державну монорелігію, що стало для України цивілізаційним вибором. Християнство сприяло піднесенню культури, освіти, дало поштовх розвитку кириличної писемності.

    День Української Державності утверджує зв’язок українців, які живуть тепер, з багатьма поколіннями нашого народу. Понад тисячу років державотворчому досвіду українців, нашій культурі, нашій самобутності, українському характеру.

    Святкуючи, ми також засвідчуємо повагу до Тараса Шевченка, Володимира Антоновича, Михайла Драгоманова, Івана Франка, Лесі Українки, Михайла Грушевського та інших знаменних представників і представниць національної еліти і борців за державність та незалежність України.

    До відзначення Дня Української Державності КЗ «Публічна бібліотека Великоплосківської сільської ради» підготувала заходи:

  • Історичний екскурс «Державність, виборена поколіннями»
  • Година державності: «За синє небо, за жовте колосся: то прадавнє коріння твої Україно»
  • Книжкова виставка: «Україна погляд в історію»
  • Майстер клас «Серце України».
  • Фото без опису
  • Фото без опису              Фото без опису
  • Фото без описуФото без опису

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень