Великоплосківська громада
Одеська область, Роздільнянський район

Президент підтримав скасування воєнних пільг з 1 серпня

Дата: 27.07.2023 09:41
Кількість переглядів: 27

Володимир Зеленський підписав відомий всім законопроєкт № 8401, яким скасовується низка податкових пільг, запроваджених на період війни. 

Раніше Голова податкового комітету Данило Гетманцев розповідав, що усі зміни, передбачені цим законом, набувають чинності з 1 серпня 2023 р., а саме: 

1. Скасовується система 2% єдиного податку, врегульовуються відповідні перехідні положення на інші системи оподаткування. 

Як відбуватиметься перехід зі спецЄП ми писали тут

2. Мораторій на документальні перевірки залишається чинним, з урахуванням такого:

  • дозволеними залишаються документальні позапланові перевірки за окремими підставами їх проведення;
  • планові перевірки до кінця воєнного стану проводяться виключно щодо суб'єктів господарювання у сфері виробництва та/або реалізації підакцизної продукції, у сфері грального бізнесу, та тих, які надають фінансові, платіжні послуги.

3. До кінця воєнного стану в разі, якщо платник сплатить донараховану за результатом перевірки суму податків чи ЄСВ протягом 30 днів - він звільняється від штрафів і пені, нарахованих на таку суму.

4. У період з 1 серпня 2023 р. і до кінця воєнного стану встановлюється мораторій на проведення документальних перевірок з питань сплати ЄСВ.

5. Платники податків звільняються від відповідальності за порушення в сфері застосування РРО, вчинені у період з 1 січня 2022 року до 1 жовтня 2023 року, а також за порушення в сфері сплати ЄСВ, вчинені з початку воєнного стану й до 1 серпня 2023 р.

6. «Технічний борг» в електронному кабінеті не враховуватиметься під час визначення можливості платника продовжувати перебування на спрощеній системі.

7. Зберігається право добровільної сплати ЄП для прифронтових територій (у тому числі територій можливих бойових дій).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень