A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великоплосківська громада
Одеська область, Роздільнянський район

До уваги сільськогосподарських підприємств, фермерів та громадян, які користуються земельними ділянками!

Дата: 20.07.2023 10:42
Кількість переглядів: 347

Фото без опису

Жнива на території  Великоплосківської сільської ради близькі до завершення.

При цьому виконавчий комітет сільської ради вкотре наголошує,  що безпечні жнива - це жнива без втрат!

По-перше, наголошуємо про заборону спалювання стерні та жнивних залишків. Державна служба України з надзвичайних ситуацій (ДСНС)  суворо попередила про заборону паління на полях під час жнивних робіт, а також використання відкритого вогню на місцях, де збирають та зберігають урожай.

Самовільне спалювання стерні та жнивних залишків несе небезпеку та наносить шкоду навколишньому середовищу, забруднюючи атмосферу. Тож за недотримання вимог законодавства недобросовісним громадянам загрожує не лише адміністративна, а й кримінальна відповідальність.

Увага! 3 березня 2022 року внесено зміни до Кримінального кодексу України, які посилюють відповідальність за злочини проти основ національної безпеки в умовах воєнного стану. Так, у статті 113 «Диверсія» до переліку злочинів, вчинених з метою ослаблення держави або інших дій, спрямованих на знищення людей чи завдання шкоди їхньому здоров’ю, відтепер додано і навмисні підпали, зокрема й сухої рослинності. Відтепер такі дії розцінюються як злочин, за який передбачено покарання у вигляді ув’язнення строком від 10 до 15 років або довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

Також  попереджуємо, що виконавчий комітет сільської ради буде вимушений  здійснювати заходи щодо розірвання договорів оренди землі, а також не заключати угоди на тимчасове користування земельними ділянками на яких зафіксоване спалювання  стерні та жнивних залишків, з позбавленням права подальшого землекористування.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень