Великоплосківська громада
Одеська область, Роздільнянський район

Твір на поезію Т.Г.Шевченка: “Думи мої” є справжнім шедевром на горизонтах українського та світового музичного мистецтва

Дата: 30.06.2023 16:47
Кількість переглядів: 247

Фото без опису

З давніх часів свої враження, переживання людина виливала в пісні.

Пісня з давніх-давен вважається невід’ємною частинкою кожного народу. Вона уособлює спогади про минуле, роздуми про сьогодення та мрії про щасливе майбутнє. На мою думку, жоден народ не може існувати без частини душі — пісні.

Українські пісні наповнені глибоким змістом й роздумами. Складаючи їх, народ описував свої переживання, почуття, мрії та надії.

Одним із творів, який передає думки відомого українського письменника Тараса Григоровича Шевченка, який постійно писав твори про український народ, порушував проблеми які є актуальними і сьогодні – твір «Думи мої, думи».

“Думи мої” в обробці  Є.Козака – твір для мішаного чотирьохголосого хору .  Є.Козака називають однім з – найкращих майстрів хорової музики. Прозорість і легкість голосоведения в його хорах дивують кожного. Хорові партії він використовує в найприроднішому діапазоні. Теситура в даній обробці є середньою, найбільш зручною для виконання і інтонування.

Безперечно, його твір на поезію Т.Г.Шевченка: “Думи мої” є справжнім шедевром на горизонтах українського та світового музичного мистецтва.

Великоплсківський народний хор з величезним бажанням працює над цим твором.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень