Великоплосківська громада
Одеська область, Роздільнянський район

З 1 липня "Доступні ліки" відпускатимуться за електронним рецептом

Дата: 27.06.2023 10:57
Кількість переглядів: 58

З 1 липня "Доступні ліки" відпускатимуться знову  за електронним рецептом. Для пацієнтів порядок відпуску препаратів не зміниться, запевнила Голова Національної служби здоров'я України Наталія Гусак, в рамках національного телемарафону “Єдині новини” на телеканалі ICTV.
 
“Програма “Доступні ліки” завжди діяла за електронними рецептами, але з початком повномасштабної агресії рф було запроваджено можливість використання паперових. Ситуація змінюється, тому програма реімбурсації повертається до електронних рецептів. В зоні бойових дій паперові рецепти і надалі будуть чинними нарівні з електронними” - наголосила Голова НСЗУ. 

Наталія Гусак також зазначила, що з початку 2023 року півтора мільйони українців скористалися електронними рецептами і отримали потрібні медпрепарати за програмою “Доступні ліки”, адже такий вид рецепту став комфортним інструментом. Голова НСЗУ закликала українців стежити за власним здоров'ям, бути завжди на зв'язку зі своїм сімейним лікарем та запевнила у тому, що держава дбає за кожного. Наразі за програмою реімбурсації безоплатно або з невеликою оплатою доступно 486 медичних препаратів.

Детальніше про це дивіться у сюжеті ICTV:
https://youtu.be/fBxq7A_Otl4

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень