Великоплосківська громада
Одеська область, Роздільнянський район

Всеукраїнська програма ментального здоров'я "Ти як?":вправи,що допопожуть заснути

Дата: 16.06.2023 12:00
Кількість переглядів: 57

Фото без опису

Ділимося другою частиною рекомендацій від Олега Чабана, доктора медичних наук, академіка, професора кафедри медичної психології, психосоматичної медицини та психотерапії медико-психологічного факультету Національний медичний університет імені О.О. Богомольця.

Отже, що можна спробувати зробити ⬇️

🔵 Почати позіхати, навіть якщо цього не хочеться.

🔵 Натренувати в уяві «безпечне комфортне місце» і деталізувати його, лежачи або сидячи, заплющивши очі.

🔵 Як тільки лягли, розслабилися та зігрілися – промасажувати неглибоко і несильно ваші закриті очі. Зробити при цьому кілька повільних неглибоких вдихів і видихів.

🔵 Зосередитися на диханні, спокійному русі грудної клітини: вдихати і випускати повітря через нещільно притиснуті губи, наче задувати щось. Неглибоко і головне – повільно видихати, відчуваючи губами рух повітря. Можете уявити над собою рожеву хмаринку та спробувати повільно і далеко змістити її своїм подихом.

У наступних публікаціях поділимося, що ще варто додати до ваших знань про здоровий сон і звичок та ритуалів, яких ви вже дотримуєтесь.

#тияк

©️ Поради підготовлено у межах ініціативи першої леді Олена Зеленська зі створення Всеукраїнської програми ментального здоров'я Ти як?

Супровід розробки та впровадження Програми забезпечує Координаційний центр з психічного здоров'я при Кабінет Міністрів України за експертного партнерства та підтримки World Health Organization (WHO). Майданчиком для ухвалення рішень є Міжвідомча координаційна рада КМУ.

Джерело:https://www.facebook.com/MentalHealthUA/


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень