A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великоплосківська громада
Одеська область, Роздільнянський район

Обережно! Електронні сигарети

Дата: 31.05.2023 15:29
Кількість переглядів: 246

Шкідливість електронних сигарет
В учнівській спільноті розповсюджується  думка про  безпечні електронні сигарети, вейпи, або, як їх називають « ашки». Давайте розберемось, а чи безпечні вони?
До складу рідини для  електронних сигарет  входять основні чотири компоненти: рослинний гліцерин, поліпропіленгліколь, ароматизатор та нікотин.
Якщо про небезпеку нікотину  знають майже усі, то  на присутність  інших компонентів не звертають увагу. А даремно. Гліцерин вважається доволі безпечною рідиною  але його вплив на легені досі не вивчений. Хоча вже з’являються перші дослідження того, що гліцерин, який міститься  у вейпах розподіляється по стінкам легенів і, подібно маслу на хлібі,  утворює  небезпечний шар на легенях.
Поліпропіленгліколь. При нагріванні він перетворюється в пропіленоксид – сильний канцероген, що сприяє переродженню (мутації) здорових клітин у злоякісні (ракові)
Ароматизатори можуть викликати алергічні реакцій.
Але ж є без нікотинові  електронки, скажете ви! На жаль, безнікотинових сумішей просто не буває, завжди є хоча б мінімальна кількість (0,01 %). А ще не забуваємо про ароматизатори, гліцерин, пропіленоксид, діацетил та ацетилпропіоніл, які можуть потовщувати легеневу тканину (альвеоли), утворюючи рубці на легенях, які ніколи не зникнуть. До того ж можна заробити астму, рак легень та хронічні обструктивні захворювання
Також радимо не забувати, що пристрої часто є неякісними, вартість їх доволі дешева, і сировина для їх виготовлення – не найкращого ґатунку. Вони є вибухонебезпечними.
Вейпи та електронки – не стерильні. Тому якщо ви користуєтесь одним вейпом із кимось ще, то просто обмінюєтесь флорою один одного. Та й навіть у сумці на вейп осідають бактерії. Тому електронні пристрої для куріння можуть стати джерелом карієсу, пародонтозу, ковіду, герпес вірусної інфекції.
Звичайно, на просторах Інтернету можна знайти будь – яке виправдання  курінню.  Але вже тут треба міркувати  кому  довіряти: продавцям електронних сигарет, яким  треба вигідно продавати свій товар або здоровому глузду, який кричить про те, що в наш час модно  бути здоровим!

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень