A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великоплосківська громада
Одеська область, Роздільнянський район

Мінсоцполітики ініціювало навчальні тренінги для фахівців, які надають послуги соціального супроводу сімей

Дата: 17.05.2023 15:37
Кількість переглядів: 73

Фото без опису

Міністерство соціальної політики України спільно з експертами проєкту Уряду Канади «Супровід урядових реформ в Україні» (SURGe) розпочало апробацію послуги соціального супроводу, покликаної зберегти сімʼю для дитини. Послуга соціального супроводу спрямована на вирішення причин складних життєвих обставин, а не лише їхніх проявів.

У проєкті стандарту надання послуги соціального супроводу детально визначений її зміст, інструменти її надання та групи отримувачів, яким вона допоможе розвинути соціальні та батьківські навички для догляду та виховання дитини в сім’ї.  

«Соціальний супровід — це послуга, яка має допомогти людині перебудувати життя, розвинути нові навички та потенціал батьківства, знайти в собі сили почати все з початку, інтегруватися в громаду. Стандарт, який був затверджений до цього, не мав відповідей на всі ці питання. Спільно з міжнародними фахівцями ми оновили його та додали ґрунтовну інформацію для фахівців із соціальної роботи, які по суті можуть стати ментором для сім’ї», —  підкреслила Оксана ЖОЛНОВИЧ.

Наразі відбувається тренінг для першої з чотирьох груп, до участі в яких буде залучено 109 фахівців від надавачів соціальних послуг з 22 регіонів країни та міста Київ. 

Апробація оновленої послуги соціального супроводу сімей чи осіб, які проживають у складних життєвих обставинах, триватиме протягом п’яти місяців, із 16 травня по 16 жовтня 2023 року. Наступні навчальні заходи відбудуться 23–25 травня у Львові та 30 травня–1 червня одночасно в Львові та Києві.  

«Завершивши навчання, фахівці повернуться до своїх громад апробовувати проєкт стандарту з застосуванням нових знань та навичок, а наші експерти їх у цьому супроводжуватимуть, зокрема консультуватимуть та проводитимуть супервізії. Хочу наголосити, що для нас дуже важливо отримувати зворотний зв'язок від учасників апробації, тому що саме вони безпосередньо працюють з сімʼєю і зможуть нам повідомити, які інструменти серед запропонованих працюють ефективно, а які — потребують удосконалення», — зазначила заступниця директора проєкту Уряду Канади «Супровід урядових реформ в Україні» (SURGe) Катерина НОВОХАТНЯ. 

За результатами спільної роботи планується доопрацювати проєкт Державного стандарту так, щоб він якомога чіткіше відповідав потребам сімей із дітьми, які опинилися в складних життєвих обставинах. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень