Великоплосківська громада
Одеська область, Роздільнянський район

Стартував сезон «Будуємо Україну разом» - відбудови країни 2023

Дата: 17.05.2023 09:18
Кількість переглядів: 108

Фото без опису

Волонтерська діяльність стала важливою складовою суспільного розвитку, основою розбудови громадянського суспільства, а участь у ній молоді є надзвичайно важливою. В Україні волонтерський рух завжди був популярним серед різних суспільних верств, особливо в молодіжному середовищі.

Міністерство молоді та спорту України відповідно до покладених на нього завдань сприяє розвитку волонтерської діяльності у сферах молодіжної політики, фізичної культури і спорту та утвердження української національної та громадянської ідентичності. Надійним партнером Мінмолодьспорту у напрямі залучення молоді до волонтерської діяльності упродовж останніх шести років є Громадська організація «Будуємо Україну Разом».

У спільному партнерстві Мінмолодьспорту, ГО «Будуємо Україну Разом» (далі – БУР), структурних підрозділів з питань молоді та спорту обласних державних адміністрацій та Всеукраїнського молодіжного центру у різних регіонах України проведено близько 20-ти всеукраїнських молодіжних волонтерських таборів «Будуємо Україну разом», учасниками яких за цей період стали близько 4 тис. молодих осіб.

На період війни ГО «Будуємо Україну разом» адаптувалася до змін в країні та змінила акцент своєї діяльності. Наразі БУР спільно з партнерами зосереджує свою роботу на облаштуванні просторів тривалого перебування для внутрішньо переміщених осіб у західних та центральних регіонах України шляхом залучення молоді до проведення волонтерських таборів.

Інформуємо, що цьогоріч стартував сезон БУР – відбудови країни 2023, в рамках якого ГО «Будуємо Україну разом» пропонує нові можливості для розвитку громад, а саме:

 

  • БУРчик – локальна акція взаємодопомоги та добросусідства, спрямована долучити молодь громади до позитивних змін. Волонтерські          будівельні акції 

    БУРчики) включають у себе відновлення зруйнованої інфраструктури, облаштовування укриття, ремонт домівки людей, які постраждали від війни, та створення молодіжних просторів в громаді.

     

  •  

  • Фото без описуРеєстрація за посиланням: https://cutt.ly/Y5B5Vab.

     

  • БУР-табір у громаді – унікальний інструмент заохочення молоді до розвитку країни та створення спільноти відповідальних громадян через волонтерство та неформальну освіту. Завдяки співпраці можливо спільно з БУР організувати табір у своїй громаді та реалізувати омріяний проєкт: відремонтувати молодіжний центр, відновити постраждалі від війни об’єкти житлової чи соціальної інфраструктури, облаштувати вуличними меблями місце відпочинку для місцевої молоді або зробити затишний прихисток для людей, які втратили свій дім.
  •  

  • Фото без описуРеєстрація за посиланням: https://cutt.ly/w5B54tD.

     

  • Довгострокове волонтерство – це комплексний проєкт, спрямований на взаємний розвиток волонтерів та волонтерок і громад. Пара відібраних довгострокових волонтерів на постійній основі впродовж трьох місяців проживає в одній із громад і проводить освітні та культурні заходи для взаємодії з місцевою молоддю. Завдяки співпраці можливо перезапустити молодіжний напрям у громаді: створити молодіжну раду, стимулювати молодь активно долучатися до життя громади.
  •  

  • Фото без описуРеєстрація за посиланням: https://cutt.ly/z5NYOl7.

  • Більше про БУР можна дізнатися на офіційному сайті за посиланням:

    https://www.bur.org.ua/.

     

  •  

  •  

  •  

  •  


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень