Великоплосківська громада
Одеська область, Роздільнянський район

Відкриття меморіальної дошки Жупанову Андрію Івановичу

Дата: 02.05.2023 16:57
Кількість переглядів: 945

Фото без опису

Сьогодні,  2 травня 2023 року, відбулось відкриття меморіальної дошки  в пам'ять про учня Великоплосківської школи Жупанова Андрія Івановича, який героїчно загинув, захищаючи Україну.

Захід відбувся на території Великоплосківского  ОЗО-ліцею за участю рідних загиблого Героя, учнів, вчителів та представників виконавчого комітету Великоплосківської сільської ради.

На початку заходу присутні вшанували пам’ять усіх загиблих у боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність нашої держави хвилиною мовчання.

Право відкрити меморіальну дошку було надано представникам учнівського самоврядування, які ініціювали та провели благодійний ярмарок
 по збору коштів для виготовлення пам’ятного знаку.
До присутніх звернувся Великоплосківский сільський голова Батурін Іван Максимович. В своєму виступі він підкреслив:

 «В народі кажуть, що важливо не СКІЛЬКИ людина прожила, а важливо ЯК  вона прожила.  Коротке життя Андрія можна охарактеризувати так – народився, навчався у школі та академії, захищав країну від ворога, загинув захищаючи рідну землю.  Але таке коротке життя є для всіх нас важливим   моральним  уроком. Це урок честі.

Андрій став небожителем, але він назавжди залишиться жителем села Великоплоске, тому що  пам'ять про нього  назавжди залишиться  у наших умах і серцях.

Низько схиляємо голови перед рідними та близькими Андрія.
Вічна пам'ять Андрію».

Слова співчуття близьким та рідним висловили представники ТрО та прикордонної служби України. У своєму зверненні вони зазначили, що найголовніше наше завдання –  захищати Батьківщину, зберегти пам’ять про подвиг нашого земляка  Андрія Жупанова.

Загибель нашого земляка стала тяжкою втратою саме для родини Андрія. До присутніх звернулась найближча родичка загиблого Чернігівська Лариса Іванівна.  Вона зворушливо розповідала яким був Андрій, як любив свою країну, як з дитинства мріяв стати захисником.

Шануючи пам’ять нашого Героя усі присутні поклали квіти та низько схилили голови на знак великої шани та вічної пам’яті. 

Усі ми пам’ятаємо Андрія як доброго, працьовитого, веселого односельця, а головне –  патріота своєї Батьківщини.

Він виконав свій обов’язок – ціною свого життя захистив нас.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень