Великоплосківська громада
Одеська область, Роздільнянський район

Чорнобиль. Трагедія. Пам’ять. Зруйновані життя. Втрачене здоров'я десятків тисяч людей. Тематичні заходи у Тростянецькому СБК та Тростянецькій філії

Дата: 26.04.2023 11:14
Кількість переглядів: 316

26 квітня 2023 року відзначаються 37-і роковини аварії на Чорнобильській АЕС, яка стала найбільшою в історії катастрофою в ядерній енергетиці. Аварія забрала життя сотень людей і завдала непоправної шкоди. З того часу в цю дату в Україні щороку вшановують усіх людей, хто загинув чи постраждав від цієї катастрофи, а також шанують ліквідаторів наслідків аварії. Ось вже 37 років біль і тривога Чорнобиля залишається в наших серцях. Ці відчуття змушують кожного зупинитись і озирнутись в той страшний 1986-й… Хоча стільки років минуло відтоді, а пам’ять наша зберігає все до найменших подробиць, бо надто вражаючими і болючими були ці подробиці.

Але Чорнобиль – не лише велика трагедія, а й символ безмежної мужності багатьох тисяч наших земляків. Біль Чорнобиля відгукнувся у серці кожного жителя нашої країни, назавжди залишаючи у пам’яті народній подвиг ліквідаторів. Сьогодні ми висловлюємо щирі слова подяки та засвідчуємо свою шану за героїзм та самовідданість всім ліквідаторам страшної аварії. Адже ціною власного життя та здоров'я без вагань та роздумів, ви ліквідовували наслідки аварії на Чорнобильській АЕС. Усвідомлюючи всю складність ситуації, ви, нехтуючи власною безпекою, ступили назустріч неприборканому смертоносному лиху, щоб зберегти життя мільйонів людей не лише у нашій державі, а й на всій планеті.

 

До цієї сумної дати в нашому Тростянецькому СБК та Тростянецькій філії Великоплосківської сільської ради представлено інформаційний  стенд «Чорнобиль…Трагедія…Пам’ять» і щоб глибше зрозуміти весь трагізм становищ в бібліотеці було проведено годину пам’яті «Нехай Чорнобильська біда остання буде на планеті». Під час обговорення присутні дізналися про чорний квітневий день, коли стався вибух, про подвиг ліквідаторів-чорнобильців, які ризикуючи собою, першими прийняли на себе вогонь атомної катастрофи та ознайомились з літературою, яка представлена на тематичній полиці« Чорнобиль - живий плач мертвої зони»

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень