A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великоплосківська громада
Одеська область, Роздільнянський район

На Одещині запрацював Консультаційний центр Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини

Дата: 20.04.2023 10:09
Кількість переглядів: 384

Фото без описуВідповідно до статті 101 Конституції України Уповноважений Верховної Ради України з прав людини здійснює парламентський контроль за додержанням конституційних прав і свобод людини і громадянина.

Уповноважений ВРУ Лубінець Дмитро Валерійович – повідомив, що в м. Одеса відкрився Консультаційний центр Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини за підтримки партнерів Уряду Канади в рамках проекту «Супровід урядових реформ в Україні» (SURGe), який реалізується Alinea International Ltd.

Жителі Одещини можуть звернутися до центру для отримання роз'яснень та допомоги з питань прав людини, зокрема, щодо шляхів повернення дитини або сімей із дітьми з тимчасово окупованих територій; офлайн та онлайн-консультації щодо отримання свідоцтва про народження дитини в умовах воєнного стану або його легалізацію, якщо документ отриманий на непідконтрольній території; встановлення контактів з дитиною, яку вивіз один із батьків за кордон; заповнення форми розшуку дитини або заявки на отримання допомоги дітям, які зазнали поранень і травмувань внаслідок війни, та інших питань, пов’язаних з порушеннями прав людини.

Офіс українського Уповноваженого з прав людини веде низку справ, пов’язаних із біженцями у країнах Європи, фактами сексуального насильства, а також про непорозуміння із соціальними службами країн ЄС.

Особлива увага центром приділяється питанням, пов'язаним з дітьми та воєнними конфліктами.

Фахівці Консультаційного центру Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини надають необхідну допомогу та інформацію щодо вимог та процедур.

Звернутися до Консультаційного центру Уповноваженого можна за адресою: 

вул. Канатна, 83, офіс 103, м. Одеса, 65012 (пн. — пт. 09:00-16:00) 

тел. 0800-50-17-20, 048-722-05-22, 048-722-07-22, 0668236488,

а також до Служби у справах дітей Великоплосківської сільської ради:

вул. Центральна, 121, с. Великоплоске, тел. 04859-2-81-44.

Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень