A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великоплосківська громада
Одеська область, Роздільнянський район

Зникла дитина? Як діяти та куди звертатися у такому разі?

Дата: 17.04.2023 15:45
Кількість переглядів: 130

Фото без описуЗ початку повномасштабного вторгнення російських військ на територію України до органів поліції надійшло понад 11 тисяч звернень щодо зникнення дітей. Наразі в активному розшуку перебуває 381 дитина.

Крім того, за інформацією «Національне інформаційне бюро/National Information Bureau» майже 20 тисяч українських дітей депортовано.

За інформацією різних організацій та досліджень більше ніж 2 мільйона дітей переїхали в сусідні країни та близько 3 мільйонів дітей - є внутрішньо переміщеними, що складає понад половину дитячого населення України.

Ювенальна поліція Україна нагадує про наступні засоби для розшуку дітей.

Залежно від місця та обставин зникнення дитини, надання максимального обсягу інформації сприятиме тому, щоб якнайшвидше повернути дитину додому. За допомогою дієвих інструментів, працівники поліції встановлюють місцеперебування дітей та поновлюють родинні зв’язки.

Наразі Національна поліція використовує Комплексну систему пошуку зниклих дітей, до якої приєдналися десятки партнерів – громадськість, представники бізнесу та місцевої влади. За короткий час Ювенальна Поліція України залучила до розшуку дітей такі потужні компанії як Kyivstar, Uklon, Glovo, Таксі 838, OnTaxi, Opti, світового інформаційного гіганта Meta та інших партнерів.

Повідомити про зникнення дитини можна не тільки за номером «102», а й через інші комунікаційні платформи:

- «Діти Війни» https://childrenofwar.gov.ua/ - державний портал з розшуку дітей;

- чат-бот «Пошук дітей» у Telegram-каналі для спрощення процедури подачі інформації до поліції про зниклу дитину під час війни – https://t.me/poshukditei_bot;

- мобільний безкоштовний додаток з пошуку дітей «Reunite Ukraine», завантажити можна в App Store - https://apps.apple.com/lu/app/reunite-ukraine/id6444649623 та Google Play https://play.google.com/store/apps/details?id=org.reuniteukraine.app.reunite_ukraine&hl=ru&gl=US&fbclid=IwAR16YEIF66HWSFeDownKPcda9PuagFsHvgezLDTjtw1-9JTzn5b-ct4HMWs.

У мобільному додатку треба створити профіль, додавши інформацію та фотографії про себе та свою родину, зокрема тієї особи, яка розшукується. Чим більше інформації завантажується, тим ефективнішим є пошук.

Технологія штучного інтелекту Reunite Ukraine співставить ваші дані із даними членів вашої родини, коли вони також створять профілі.

У разі збігу інформації між двома профілями працівники поліції здійснюють їх перевірку.

Особи, дані яких збігаються в додатку та перевірені поліцією, отримують сповіщення та дають згоду на обмін повідомленнями.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень