A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великоплосківська громада
Одеська область, Роздільнянський район

Відновлюється робота геопорталу НІГД

Дата: 06.04.2023 09:37
Кількість переглядів: 118

Фото без описуПлатформу запускають у рамках ініційованої Президентом України у 2019 році земельної реформи. Відкриття державних даних дозволить знизити рівень корупції та зробити послуги більш зручними й доступними. 

НІГД — це система, що об’єднує на картографічній основі дані різного типу: про землю, воду, ліси, природні ресурси, інфраструктуру, комунікації тощо. Українці отримають доступ до даних на національному, регіональному та місцевому рівнях. 

Усі дані системи інтегруються у режимі онлайн. Наприклад, якщо десь вносяться зміни в містобудівну документацію чи оновлюються місцеві ортофотоплани — це миттєво буде доступно на національному геопорталі НІГД.

Запуск порталу Національної інфраструктури геопросторових даних сприятиме подальшій цифровізації процесів формування прозорого ринку землі в Україні, а також відкриттю інформації, залученню інвестицій та забезпеченню ефективного державного управління й громадського контролю. Повноцінний запуск системи прискорить економічний розвиток країни, а відкритість і доступність інформації збільшать довіру громадян до влади.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень