A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великоплосківська громада
Одеська область, Роздільнянський район

Запрошуємо до участі у I етапі Всеукраїнської виставки-конкурсу декоративно-ужиткового і образотворчого мистецтва "Знай і люби свій край"

Дата: 31.03.2023 09:58
Кількість переглядів: 351

Відповідно листа Одеського обласного гуманітарного центру позашкільної освіти та виховання №05-03/119 від 22.03.2023,  на виконання  Плану  організаційно-масових заходів з дітьми та учнівською молоддю на 2023 рік  відділом освіти, культури, молоді, спорту та туризму виконавчого комітету Великоплосківської сільської ради з метою сприяння реалізації творчих задумів, залучення учнівської молоді до відкриття і розуміння прекрасного у навколишньому середовищі і у своєму житті, пробудження у дітей та молоді поваги до національної культурної спадщини, підведення підсумків роботи закладів освіти та культури громади проводиться I етап Всеукраїнської виставки-конкурсу декоративно-ужиткового і образотворчого мистецтва «Знай і люби свій край». Запрошуємо вихованців закладів освіти та культури вузяти участь у заході.

 

Умови проведення

 I етапу Всеукраїнської виставки-конкурсу декоративно-ужиткового і образотворчого мистецтва «Знай і люби свій край» 2023 року

 

1.Мета проведення

Перший етап Всеукраїнської виставки-конкурсу декоративно-ужиткового і образотворчого мистецтва «Знай і люби свій край» 2023 року (далі -  I етап Всеукраїнської виставки-конкурсу) проводиться з метою підведення підсумків роботи гуртків, творчих об’єднань декоративно-ужиткового і образотворчого мистецтва, сприянню реалізації творчих задумів, залучення учнівської молоді до відкриття і розуміння прекрасного у навколишньому середовищі і у своєму житті, пробудження у дітей та молоді поваги до національної культурної спадщини.

2.Термін та місце проведення

  I етап Всеукраїнської виставки-конкурсу онлайн проводить відділ освіти, культури, молоді, спорту та туризму виконавчого комітету Великоплосківської сільської ради.

Терміни подання фото експонатів – 10-14 квітня 2023 року.

3. Керівництво

Загальне керівництво обласним етапом Всеукраїнської виставки-конкурсу здійснює Департамент освіти і науки Одеської обласної державної адміністрації.

4.Учасники виставки-конкурсу

У  I  етапі Всеукраїнської виставки-конкурсу беруть участь вихованці (учні) закладів  загальної середньої освіти та  закладів культури за двома віковими категоріями: молодша – 6–11 років; старша – 12–18 років.

 

5. Програма   I етапу Всеукраїнської виставки-конкурсу

 

5.1. На   I етап Всеукраїнської виставки-конкурсу представляються фото експонатів, які зайняли призові місця на виставках-конкурсах, які проводять заклади освіти та культури в своїх закладах. Експонати, які брали участь в попередніх виставках до участі не допускаються.

 

5.2.  I етап Всеукраїнської виставки-конкурсу проводиться за номінаціями:

художнє різьблення по дереву;

гончарство та художня кераміка;

художнє плетіння, ткацтво;

в’язання спицями, гачком;

витинання;

художня вишивка;

народна лялька;

м’яка іграшка;

писанкарство;

вироби з тіста;

вироби зі шкіри;

декоративний розпис, народний живопис;

бісероплетіння;

паперова пластика та оригамі;

вироби з соломки;

ізонитка;

вироби з природних матеріалів;

інші техніки виконання.

графіка;

живопис;

батик.

У кожній номінації, подаються не більше 3-х робіт у кожній віковій категорії. У номінації «Інші техніки виконання» подаються не більше 6-ти робіт у кожній віковій категорії.

5.4. Роботи в номінації витинанка, декоративний розпис, графіка, живопис, батик, художня вишивка (картини) повинні бути оформленні виключно у рамки, але без скла та не повинні перевищувати розмір 40см х 50см. На зворотній стороні картин має бути кріплення. Роботи оформлені без рамки до участі у виставці не приймаються.

5.5. Розміри експонатів не повинні перевищувати 40см х 40см х 40см та важити не більше 1 кг; розмір картин, виконаних в будь-яких техніках виконання, не повинен перевищувати 40см х 50см.

5.6. Для оцінювання техніки виконання робіт з розділу «художня вишивка» зворотній бік роботи повинен бути відкритим. В іншому випадку, бали за техніку виконання закритих робіт враховуватись не будуть!

  1. Вимоги до подання експонатів

6.1. Експонати, виготовлені з пластиліну, сірників із сіркою та інших плавких і небезпечних матеріалів не розглядаються.

6.2. Експонати повинні бути виготовлені учнями-членами творчих об’єднань, окремими колективами та авторами і подаватися вперше. При порушенні цієї вимоги експонат вилучається без права заміни і його оцінка анулюється.

6.3. Експонати, відзначені дипломом першого ступеня, за рішенням журі рекомендуються до участі у обласному етапі Всеукраїнській виставці-конкурсі декоративно-ужиткового і образотворчого мистецтва «Знай і люби свій край» 2023 року (м. Київ).

7. Документація та терміни подання

7.1. Прийом документації та фото експонатів здійснює оргкомітет Відділу освіти, культури, молоді, спорту та туризму з 10 до 14 квітня 2023 року за електронною адресою: b-ploskoe-osvita@ukr.net.

До оргкомітету подаються фотографії експонатів (до 4-х ракурсів на кожну роботу окремо) у електронному вигляді у форматі JPG, 200-300 dpi, розмір файла не більше 5 Мб. В імені файлу, що містить зображення необхідно вказати назву роботи, призвіще, імʼя виконавця та назву області (наприклад: Квіти Іванов Іван Одеська. jpg). Завантажені фотографії з відкритим доступом для перегляду повинні бути з чітким зображенням без додаткових написів, рамок, підписів і інших елементів доданих поверх фото, отриманого з камери або після базової обробки.

*На кожен експонат створити папку на Google диску (в яку вкласти від 1 до 4 фото у різних ракурсах по необхідності). Папка і фото в ній повинні мати однакову назву по зразку  (назва папки: Квіти Іванов Іван Одеська. Jpg в ній фото з назвами: Квіти Іванов Іван Одеська 1. Jpg, Квіти Іванов Іван Одеська 2. Jpg ...).

  • У відповідній колонці заявки надати посилання на папку з фото та відкрити доступ. («Усі, хто має посилання»)
  • заявка (у форматі *.doc, загальна наскрізна нумерація робіт, альбомна орієнтація сторінки!!!) на участь у Виставці-конкурсі в електронному вигляді без скорочень та абревіатур

З А Я В К А

на участь в I етапі Всеукраїнської виставки-конкурсу

декоративно-ужиткового і образотворчого мистецтва

«Знай і люби свій край»2023 року

від _____________________________________________

(повна назва закладу )

Назва роботи

П.І. автора

 Вік учасника

Назва гуртка, закладу 

П.І.Б. керівника, телефон ОБОВʼЯЗКОВО

Маркування 

Посилання на фото

Короткий опис (техніка виконання, використані матеріали)


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень